Markopaşa Müzikali Büyükçekmece’yi salladı

Markopaşa Müzikali Büyükçekmece'yi salladı

Süheyl - Behzat Uygur Tiyatrosu'nun Büyükçekmece'de sahneledikleri Markopaşa müzikalinde adeta izdiham yaşandı. Türk tiyatrosunun usta ismi merhum Nejat Uygur'un uyarladığı, yönetmenliğini Uğur Babürhan'ın yaptığı Markopaşa müzikalinde Nejla, Süheyl ve Behzat Uygur, Uğur Babürhan ile Şahnaz Çakıralp'ın ortaya koydukları performans uzun süre ayakta alkışlandı.

05 Kasım 2015 - 11:24

Salon tıka basa doldu

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen Markopaşa müzikalini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün eşi Hatice Akgün ile birlikte izlerken, Büyükçekmeceli tiyatroseverler Bedia Muvahhit  Gösteri Salonu tıklım tıklım doldurdu.

 ‘’Marko Paşa’’ adlı oyun 1920’li yılların İstanbul’un da otoriter ,varlıklı bir paşa ve ailesinin yaşamına izdivaçla katılan içgüveysi damat Hayrullah ile Meziyet’in sıkıntıları üzerine kurulmuş olaylara ,doğrudan veya dolaylı olarak katılan Suat-Mürvet ve Seyfettin-Güzin’in yine Paşa'nın merkeziyetçiliğin de yer alan bu durumlarının istem dışı gelişmesi ve Müşerref hanımında yapıcı tutumları ile mutlu sonla perdelerini kapatırken, oyunu izleyen yaklaşık 750 kişi uzun süre ayakta alkışladı.

 

Uygur ailesinden Başkan Akgün'e teşekkür

Oyun sonrası bir konuşma yapan tiyatro oyuncusu Behzat Uygur, Büyükçekmece'de kültür ve sanata gösterilen ilginin çok farklı olduğunun altını çizerek, "Büyükçekmece'de kültür ve sanata bu denli önem veren, yaşamın bir parçası haline dönüştüren belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür ediyor, kendisini ve ekibini kutluyorum" ifadesini kullandı.

 

Mimaroba'ya Cumhuriyet Kültür Merkezi

Uygur Tiyatrosu oyuncularına çiçek takdim etmek için sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bugün bu salonun bu denli dolu olması, çok sayıda vatandaşımızın da dışarıda kalması bize şunu gösteriyor; kültür ve sanata yaptığımız yatırımlar tam gaz devam edecektir" dedi.

Başkan Akgün, Büyükçekmecelilerin sanata olan ilgilerinin her geçen gün arttığının ve Atatürk Kültür Merkezi'nin artık Büyükçekmece halkının ihtiyacına yeterince cevap veremediğini belirterek, Mimaroba meydanında pazar yeri olarak planlanan yere Cumhuriyet Kültür Merkezi yapılacağının müjdesini verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...