Büyükçekmece dördüncü kez Avrupa’nın yıldızı

Büyükçekmece dördüncü kez Avrupa'nın yıldızı

Daha önce 3 kez üst üste Avrupa'nın "12 Yıldız Şehir" unvanına layık görülen Büyükçekmece Belediyesi, 4'üncü kez "12 Yıldız Şehir Ünvanını" kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı.

11 Ocak 2016 - 12:09

Avrupa'da Büyükçekmece konuşuluyor

Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nce her yıl 15 Ekim’i kapsayan hafta “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın en büyük amaçları arasında halkın yerel yönetimlere katılımını arttırmak. Geçtiğimiz yılın teması olan ve ülkemizi de yakından ilgilendiren "Çok Kültürlü Toplumlarda Birlikte Yaşam. Saygı, Diyalog ve Etkileşim" konuları kapsamında düzenlediği etkinlik ve ortaya koyduğu çalışmalar nedeniyle dördüncü kez "12 Yıldız Şehir" unvanını kazan Büyükçekmece Belediyesi, elde ettiği bu başarıyla yurtdışında da adından övgüyle bahsettiriyor.

"Avrupa'nın 24 belediyesi arasına girdik"

Elde edilen başarının Türkiye açısından önemine değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Belediyesi olarak daha önce 3 defa kazanmış olduğumuz bu ödüle bu yıl 4'üncüsünü de ekledik. Yılın teması olan; “Çok Kültürlü Toplumlarda Birlikte Yaşam. Saygı, Diyalog ve Etkileşim” kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikler ve çalışmaların sonucunda bu ödüle layık görülen Avrupa'nın 24 belediyesi arasına girdik. 1 Şubat günü Paris’te gerçekleştirilecek olan törene katılarak bu anlamlı ödülü Büyükçekmece Ailem adına alacağım. Emeği geçen herkese ülkem ve Büyükçekmece adına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

9573988.jpg
7875792.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti