Doç. Dr. Ebru Erdönmez’den "Kent , Mimari ve Toplum’’...

Doç. Dr. Ebru Erdönmez'den "Kent , Mimari ve Toplum'' Konulu Ders

Şehir Dersleri'nde lise öğrencilerine "Kent , Mimari ve Toplum " konulu bir ders veren Doç. Dr. Ebru Erdönmez, kentlerin insanları bir arada tuttuğunu söyledi.

11 Şubat 2017 - 11:51 - Güncelleme: 11 Şubat 2017 - 12:19

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Şehir Düşünce Merkezi'nin düzenlediği Şehir Dersleri programında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Ebru Erdönmez, Esenlerli öğrencilere "Kent , Mimari ve Toplum" konulu bir ders anlattı. Program, Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşti.
MİMARİ, BARINMA İHTİYACINDAN DOĞDU
Öğrencilere, mimarlığın nerede ve nasıl başladığını anlatan Erdönmez, "Mimarlık, insan tarihiyle başlıyor. Bizim doğa koşullarında  korunmak ve bir araya gelmek için mekanlara ihtiyacımız var. Temel olarak barınma ihtiyacıyla ortaya çıkıyor mimari. Mekanlar da barınma ihtiyacından ortaya çıkmıştır. Kent, bir organizasyon biçimidir, insanları bir arada tutma biçimidir" diye konuştu.
KENTLER KİMLİK SAHİBİDİR
Mimarinin çok aktörlü bir iş olduğunu söyleyen Erdönmez, öğrencilere dünyanın çeşitli şehirlerinden mekanlar göstererek, kent ve mekan arasındaki ilişkiyi anlattı. Erdönmez, kent ve kimlik kavramından, "Her kentin kendine özgü bir dokusu ve kimliği var. Mekanlardaki belirgin özellikler, mevsimsel şartlar ve nasıl bir çevrede yaşamak istiyorsak bunları gözlemleyerek kenti tasarlamalıyız" ifadeleriyle söz etti. Erdönmez, programın sonunda öğrencilerin sorularını da cevapladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik...