Bilgi Evleri Dünya Sigarayı Bırakma Gününde 840 Mektupla Rekor...

Bilgi Evleri Dünya Sigarayı Bırakma Gününde 840 Mektupla Rekor Kırdı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi Üyeleri Dünya Sigarayı Bırakma Gününde Farkındalık Oluşturmak İçin Gönderdikleri 840 Mektupla Rekorlar Kitabına İsimlerini Yazdırdı.

11 Şubat 2017 - 11:29 - Güncelleme: 11 Şubat 2017 - 11:33


9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri muhteşem bir etkinliğe imza atarak hem farkındalık oluşturdu hem de rekorlar kitabına girdi. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi üyeleri sigara içen ve içmeyen yakınlarına, siyasilere ve ünlü isimlere "Lütfen sigara içme" ve "Sigara içmediğin için teşekkürler" mesajları içeren mektuplar yazdı.

Rekor 840 mektupla kırıldı

Rekor denemesinde Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt öğrencilere destek verdi. Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince sayılan mektupların sayısı 840 olarak açıklandı.

"Umarım sigaranın daha az tüketildiği bir topluma dönüşürüz"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sigara konusundaki hassasiyetleri nedeniyle öğrencilere teşekkür etti. Mektupların bir kısmını inceledikten sonra etkinlikle ilgili açıklamalar yapan Başkan Murat Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Mektupların bir kısmına baktım. Bazıları annesine, babasına bir kısmı bana ve cumhurbaşkanımıza ama daha çok ekranlarda tanıdıkları yüzlere. Onların ben sigara içtiğini bilmiyordum. Birçok sanatçıya yazmışlar. "Sizi sigara içerken gören bir arkadaşım sigaraya başladı. Ne olur bizlere kötü örnek olmayın" diye yazmışlar. Gerçekten çocuklar inanılmaz. Olayın, bizim fark edemediğimiz ve göremediğimiz yönünü keşfedebiliyorlar. Anlamlı bir etkinlik. 840 mektubun çoğu ekranlardan tanıdığımız yüzlere yazıldı. İnşallah sigaranın daha az tüketildiği bir topluma dönüşürüz diye umuyoruz.

Rekoru kıran Bilgi Evi üyeleri mektup yazdıkları isimlere seslenerek bir kez daha sigarayı bırakma çağrısı yaptı. Düzenlenen etkinlik çocuklarda bağımlılık yapan maddelerin kullanımı konusunda aile büyüklerinin, yakınların, çevredekilerin, sanatçıların, sporcuların ve ünlü isimlerin olumlu ve olumsuz örnek oluşturduğu konusunda farkındalık oluşturulmayı amaçlıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti