Akif’in Çizgisi Karikatürlerle Sergilendi

Akif'in Çizgisi Karikatürlerle Sergilendi

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin çizgilerle anlatıldığı “Mehmet Akif’in Çizgisi 2” adlı karikatür sergisi, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yılında sanatseverlerle buluştu.

29 Aralık 2019 - 10:46 - Güncelleme: 29 Aralık 2019 - 10:54

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün satırlarda gizlenen dünyayı bugünkü kuşaklara anlatmak amacıyla yola çıktığı “Mehmet Akif’in Çizgisi 2” isimli sergi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı. Sergi açılışına Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, ESEV Genel Sanat Koordinatörü Abdülbaki Kömür, karikatüristler Demirhan Kadıoğlu ve Dağıstan Çetinkaya ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

18 karikatüristin Akif’in şiirlerini çizgilerle anlattığı, Âsım, Şehitler Abidesi İçin ve Süleymaniye Kürsüsünde gibi birçok şiiri usta çizerlerin yorumuyla tuvale yansıttığı sergiye ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. 34 eserin yer aldığı sergi 30 Ocak’a kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

 BU ÇİZGİLERLE AKİF’İ VE DEĞERLERİMİZİ ANIYORUZ

Sergi açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, millet olarak vefa göstermemiz gereken çok sayıda askerimiz, komutanımız, bilim adamımız ve şairlerimizin olduğuna değinerek, bu değerli şahsiyetlerden biri olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, milletin hafızasında çok değerli ve anlamlı bir yere sahip olduğunu söyledi.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u çizgilere dökerek önemli bir öğrenme mekanizması sunduklarını aktaran Göksu, “Ben öncelikle, bu işe önem veren çizerlerimize çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk, Akif’imize rahmet eylesin. Onun bize bırakmış olduğu bu gururla beraber milletimizin bağımsızlığı ebedî olsun. Milletimizin özgürlüğü ebedî olsun. Hani derler ya, ‘Tarih tekerrürden ibarettir’, Akif de diyor ki; ‘İbret alınsaydı tekerrür etmezdi.’ Gerçekten tarihin tekerrür ettiğini, küresel olguların bizim ülkemizi nereye götürmek istediğini, hangi toprakları yok etmek istediğini görüyoruz. O zaman biz bu milletin çocukları olarak, kendi değerlerimize daha fazla sahip çıkacağız, kendi çocuklarımıza daha fazla sahip çıkacağız. En önemlisi çocuklarımıza nereden geldiklerini, nereye gideceklerini öğreteceğiz. Hep beraber bu toprakların her bir santimetresinin, her bir köşesinin özgürlüğü için hayatımızı gayretimizi ve vicdanımızı ortaya koyma konusunda asla tereddüt etmeyeceğiz. Bu gayretler, bu heyecanlar sonucunda bütün bu gayreti gösterenlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

KUTSAL BİR SERGİ

Göksu’yu ve ekibini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz şöyle devam etti:

“M. Akif Ersoy’la ilgili çok çeşitli tarihî programlar yapılıyor ama bu çalışma gibi örnek oluşturabilecek faaliyetlerin ortaya koyulduğu çok az görülüyor. Bu sene Esenler Belediyesi ikincisini düzenlediği bu kültür çalışmasıyla, bu kutsal sergiyle çok önemli ve farklı bir çalışmaya imza attı. Âkif’in duygusu ve düşüncesi, sanatçıların gayretiyle farklı bir çizgi olarak ortaya koyuldu. Bu sergi orijinal bir sergi olarak çok değerli bir çalışma. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

AKİF BELGESELİ VE SÖYLEŞİ DE GERÇEKLEŞTİ

Sergi açılışının ardından saat 16.00’da, İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk yılları ile hayatından kesitlerin anlatıldığı, senaryosunu gazeteci Ömer Erbil’in yazdığı ve Nihal Ağırbaş’ın yönetmenliğini üstlendiği “Akif” isimli belgesel gösterimi yapıldı. Gösterim sonrası Prof. Dr. Necat Birinci’nin ve yapım ekibinin katılımıyla birlikte söyleşi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...