Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım’la İyilik...

Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor

AHA İSTANBUL - Mazlumların ve Mağdurların hamisi olma yolunda ömürleri adayan Kardeşlerini Unutma Derneği Gazze dahil 15 ülkede hizmet veriyor.

26 Nisan 2024 - 16:30

“İmam’ın, camiden kıtalara uzanan iyilik yolculuğu”

İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Hz Halid camii imamı Yunus Aslım, hem imamlık yapmakta hem de mazlum coğrafyalarda zor şartlar altında yaşayan insanlara yardımda öncülük etmektedir. Kurmuş olduğu Kardeşlerini Unutma Derneği ile 15 ülkeye hem gıda yardımı götürmekte hem de yapılan bağışlarla su kuyuları açıp, yetimhaneler inşa etmektedir. 
Cami ve külliye benzeri imar faaliyetleriyle de o bölgelerde Türkiyenin varlığını hissettirmekte ve kültürünü yansıtmaktadır. Bu eserlerin Devletimiz Ve Kurumlarımızın Uhdesinde Hizmet vermesi içinde Resmii makamlarla koordineli çalışmaktadır. 
İmam hatip Yunus Aslım, Gazze’ye de ulaşarak, İsrailin soykırımına uğrayan gazzeli mağdurlara yardımlar götürmektedir. Yunus Aslım “Kardeşlerini Unutma Derneği olarak yardımsever gönüllülerimizle birlikte hareket ederek Gazze’ye ekip kurarak ve oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında çaba sarfetmekteyiz. Yaşanan ağır insanlık dramı karşısında zor durumda kalan Gazzeli kardeşlerimizin, başta gıda olmak üzere diğer ihtiyaçlarını da gücümüz nispetince karşılamaya çalışıyoruz. Rabbim tüm hayırseverlerden razı olsun. Gazzeli kardeşlerini unutmayan ve onların yanında maddi ve manevi yer alan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” dedi. 
Yunus Aslım hem imamlık yapmakta hem de diğer vakitlerinde ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaştırılması noktasında öncülük etmektedir. 
Yunus Hoca “Kardeşlik Binlerce uzaklıktaki kıtaları birbirine bağlayan gönül köprüleridir” diyerek bu hizmetin manevi hazzının ne kadar önemli olduğunu belirtip herkesin aynı duygularla kardeşlerinin yanında olmasını istedi. 
Bu hizmet yolculuğunun başlama nedeni ise şöyle ifade etti “Dünyanın pek çok yerinde masum insanlara yönelik zalim saldırılarda,  her gün onlarca insan ölmekte, kalplerimizdeki yangın dağlar gibi yükselmekte, kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimize yapılan zulümler yüreğimizi dağlamaktadır. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla yaş, zihin ve gönül dünyamızı param parça etmektedir. Bizler de bu yaşananlara duyarsız kalmayıp Kardeşlerini Unutma Derneğini kurduk ve yardımseverlerin destekleriyle hayır yolculuğuna başlamış olduk. Duyarsız Kalmayan Her fırsatta Mazlum ve Mağdurun Hamisi olandan Allah razı olsun. Bu hizmetlerimiz artarak devam etmektedir.. Önümüz kurban bayramı. Gideceğimiz yerlere kurban etleri dağıtarak mazlumların, yetimlerin yüzünde tebessüm olmaya, onların dualarında yer almaya çalışacağız. Aslında bütün bunlar dinimizin gereğidir. Ömür kısadır. Sonsuz olan ahiret hayatında, insanın karşılaşacağı şeyler, dünyada yaşadığı hâle bağlıdır. İnsanlara iyilik etmek, ahirette azaptan kurtulmaya ve Cennet nimetlerinin artmasına sebep olur. Rabbim hepimizi vesile kılsın ”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti