Yazıklar olsun!

Yazıklar olsun!

Büyükçekmece Belediyesi'nin sahipsiz sokak hayvanları için uygulamaya koyduğu ve örnek proje olarak adlandırılan kumbaralar kendini bilmez kişi yada kişilerce yakıldı.

04 Kasım 2015 - 09:19

Kumburgaz halkı olaya tepkili

 

Büyükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan 4 binin üzerindeki  sahipsiz hayvanın beslenme ve barınma ihtiyaçlarına katkı sunmak amacıyla ilçe genelinde yerleştirilen bayat ekmek ve eski gazete kumbaraları üzerlerine benzin dökülerek yakıldı.

Olayı Büyükçekmece Belediyesi'ne bildiren Kumburgaz halkı, kumbaraları yakanlara sert tepki gösterdi.

 

Yasal işlem yapılacak

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece ilçesi genelinde park, meydan ve sokaklara yerleştirilen kumbaralarda toplanan bayat ekmek ve eski gazetelerin barınaktaki 4 binden fazla sahipsiz hayvanın barınma, beslenme ihtiyaçlarına katkı sağladığını hatırlatarak; "Bu kumbaralar son derece hayırlı ve insani bir amaçla yaptırılmıştır. Binlerce canın beslenme ve barınmasına katkı sağlamaktadır. Böylesine anlamlı ve hayırlı bir işe vesile olan kumbaraları yakmak sağlıklı bir kişinin yapabileceği bir iş değildir. Bu işin takipçisi olacağız. Kulübeleri yakan kişi yada kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulup, yasalar önünde cezalandırılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...