Büyükçekmece’de ücretsiz internet erişimine yoğun ilgi

Büyükçekmece'de ücretsiz internet erişimine yoğun ilgi

AHA-Büyükçekmece-Büyükçekmece Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu ücretsiz internet erişimi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

26 Ağustos 2015 - 12:33 - Güncelleme: 28 Ağustos 2015 - 21:33

2 kat hızlandırıldı

Modern çağın gereklerini her geçen gün yakından takip eden ve insan refahını düşünerek teknolojik yenilikleri hayata geçiren Büyükçekmece Belediyesi, ücretsiz ve sınırsız olarak başlattığı internet hizmetini gelen talepler doğrultusunda 50 Megabit hıza yükseltti. Eskisinden 2 kat daha hızlı hizmet veren internet hizmeti vatandaşları da memnun ediyor. 

Hizmet ağı genişliyor

Daha çok halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, Kordonboyu, dinlenme yerleri gibi bölgelerde erişilebilen ücretsiz internet hizmetinin sürekli artan talep doğrultusunda ağı genişletiliyor. Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi'nin, Atatürk Kültür Merkezi ile Meslek Edindirme Kursları Merkezi'nde internet hizmeti veren hizmet veren 2 adet bilgi evi bulunuyor.

"Çocuklarımız ulaşabilecek"

Modern çağın gereği olan internetin hayatımızın bir parçası olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Vatandaşlarımıza ücretsiz internet sunabilmek için proje geliştirdik. Çeşitli bölgelere kurduğumuz vericilerle ilçenin bir bölümüne ücretsiz internet sunuyoruz. Bilgi ve teknoloji çağında çocuklarımız eğitimleri için ulaşması gereken her türlü bilgiye ulaşacak" diye konuştu.

İnternete nasıl bağlanılıyor?

İnternet bağlantısı sağlayan (Access Point) noktalarında bilgisayar ya da kablosuz ağ destekli cep telefonları ile yüksek hızda internete bağlanma olanağı sunuluyor. Ücretsiz internet hizmetinden yararlanmak isteyenler, cihazlarının wi-fi özelliğini kullanarak "BELEDIYE" kablosuz ağına bağlanabiliyorlar. Ancak ilk kullanımda T.C. kimlik numarası ve cep telefon numarası girilerek sisteme üye olunması isteniyor. Üye olunduktan sonra cep telefonuna gelen bağlantı şifresi ile internet hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz.

 

AHA HABER MERKEZİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti