Büyükçekmece teröre karşı tek yumruk oldu!

Büyükçekmece teröre karşı tek yumruk oldu!

AHA-Büyükçekmece-Büyükçekmece'de düzenlenen 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' yürüyüşüne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

09 Eylül 2015 - 10:59

Büyükçekmece Belediyesi, terör saldırılarında şehit düşen polis ve askerler için saygı yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 8 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen ve 500 metrelik Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe katılımın sürekli artması nedeniyle zaman zaman E-5 karayolu üzerindeki trafik aksadı.

Katılım çok yoğundu

Büyükçekmece Belediyesi, yurt genelinde artış gösteren terör olaylarını protesto etmek için 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' düzenledi. Yürüyüşe Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mimaroba Meydanı’ndan Kordonboyu Festival Kafe önüne kadar yapılan yürüyüş sırasında E-5 trafiği de adeta durma noktasına geldi. Yoldan geçen araçlarda klakson çalarak yürüyüşe destek verdi.

Birlik beraberlik çağrısı yapıldı

7'den 70' e binlerce Büyükçekmecelinin ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk                     posterleriyle gerçekleştirdikleri yürüyüş sırasında ellerinde çeşitli sloganlar atarak terör olaylarını lanetlediler. "Teröre Lanet, Birliğe Davet" yürüyüşü Kordonboyu'nda son buldu. Festival Kafe önünde toplanan binlerce Büyükçekmeceli önce şehitler için saygı duruşu yaptın ardından da İstiklal Marşı okundu.

"Tahriklere kapılmayın"

Burada konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, vatandaşlara tahriklere kapılmamaları konusunda uyarılar yaparak; "Hepimizin yüreği kan ağlıyor olabilir. Ama başımız dimdik. Bu cumhuriyeti ve bu vatanı dünya durdukça nasıl ayakta tutacağımızı kaymakamıyla, emniyet teşkilatıyla, askeriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla 7'den 70'e halkıyla bütün dünyaya ve Türkiye'ye gösterdik. Bu akşam tüm dünyaya Büyükçekmece'den şunu söylüyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle,  Laz'ıyla, Çerkez'iyle ele ele ülkemizin bütün mozaikleriyle, Türk milleti ebediyen yaşayacaktır. Cumhuriyetimiz yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Atatürk devrimleri, yaşasın Türk milleti."

Başkan Akgün'ün konuşmasının ardından yürüyüş sona erdi.

 

 

 

 

AHA HABER MERKEZİ

8809297.jpg
4149090.jpg
9109776.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...