Bedri Rahmi Eyüboğlu Kartal’da Anılacak

Bedri Rahmi Eyüboğlu Kartal'da Anılacak

Türk ressam ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu Kartal’da anılacak.

23 Ekim 2014 - 14:02 - Güncelleme: 23 Ekim 2014 - 14:10

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen

25 Ekim 2014 Cumartesi gecesi saat 20:00’de yapılacak anma programında Türk ressam ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu, panel ve şiir dinletisi ile Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde anılacak.

 

Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Aydın Ayan, Doç. Dr. Abdullah Akat, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu Rahmi Eyüboğlu, gazeteci Tayfun Talipoğlu, Nebil Özgentürk, Ersin Yılmaz, Mesut Mertcan, Türkay Korkmaz, Yılmaz Özdemir, Umut Kuzkaya,  Fatih Mehmet Köroğlu, Kartal Doğu Karadenizliler Kültür Derneği ve Eyüboğlu Vakfı’nın da katılacağı gecede Türk ressam ve yazar Eyüboğlu’nun şiirleri okunacak, katılımcılarla söyleşi yapılacak.

 

Katılımınızı bekler, saygılar sunarız.

 

TARİH: 25 Ekim 2014 Cumartesi

SAAT: 20:00

YER: Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi -  Kartal / İSTANBUL

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU KİMDİR?

Bedri  Rahmi Eyüboğlu. 1911 yılında babasının kaymakam olarak görev yapmakta olduğu Giresun’un Görele ilçesinde dünyaya geldi. Mehmet Rahmi Bey ve Lütfiye Hanım çiftinin beş çocuğundan ikisincisiydi. Babası Maçkalı Eyüboğlu ailesindendi. Asıl adı Ali Bedrettin iken zamanla Ali unutuldu ve ismi önce Bedir’e, sonra Bedri’ye dönüştü. 1927’de okuluna resim öğretmeni olarak atanan ve yedi ay görev yapan ünlü ressam Zeki Kocamemi, yeteneğini keşfetti ve onda resme ilgi uyandırdı. Çok sayıda resim-şiir ve yazılar yazdı. Çok sayıda eser bıraktı. 1972 yılında 33’üncü Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde birincilik ödülü aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti