Kardeş Şehir Fojnica’da Meslek Edindirme Kurslarına Yoğun İlgi

Kardeş Şehir Fojnica'da Meslek Edindirme Kurslarına Yoğun İlgi

Ümraniye Belediyesi, kardeş şehri olan Bosna-Hersek’in Fojnica kentinde yaptırdığı, Kültür Merkezi’nde Bosnalı bayanlara ve gençlere yönelik Meslek Edindirme Kursları kapsamında başlattığı El Sanatları dersleri tüm hızıyla devam ediyor.

23 Ekim 2014 - 13:51 - Güncelleme: 23 Ekim 2014 - 14:01

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında görevli ve alanında uzman eğitmenler tarafından Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nde bir aylık yoğunlaştırılmış kurslara Fojnicalı bayanlar büyük ilgi gösteriyor. Ebru, Kurdele Nakışı ve Keçe Aksesuarları Yapımı branşlarında verilen eğitimler ile Fojnicalı gençlere ve bayanlara Geleneksel Türk El Sanatlarının tanıtılması hedefleniyor.

11 Ekim Cumartesi günü 65 Bosnalı bayanın katılımıyla başlayan Ebru, Keçe Aksesuarları Yapımı ve Kurdele Nakışı eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta yetişkin gurup ile boya ezilimi ve fırça yapımı teknikleri gösterilen Ebru dersinde, bu hafta ise Fojnicalı bayanlara Battal Ebru Yapımı dersi verildi.Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ebru dersleri sadece Fojnicalı yetişkin bayanlara yönelik olmayıp, Fojnicalı gençlerle de Ebru dersleri verilmektedir. Bu kapsamda Ebru derslerinde Fojnicalı gençlere toprak boyalarla battal ebru yapımı dersi verildi.

Bölgedeki insanların kişisel becerilerini geliştirmeye yönelik düzenlenen Meslek edindirme kursları, Fojnicalı bayanlar ve gençler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 

6901538.jpg
9787601.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor