KARTAL’DA 109. MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KARTAL'DA 109. MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk cumartesi sabahı düzenlenen muhtarlar toplantılarının 109’uncusu olan Mart 2018 oturumu, Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirildi.

05 Mart 2018 - 13:40 - Güncelleme: 05 Mart 2018 - 13:47

Toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak,  Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil ve Kartallı Muhtarlar katıldı. Toplantı, tüm şehitler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

 

Mart 2018 oturumunun açılış konuşmasını Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan yaptı. Fidan, konuşmasının başında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de gerçekleştirdiği harekâta değinerek, ”Ülkemizin birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı ve hürriyeti için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve bu ülkenin vatan evlatları, canları pahasına mücadele ediyor. Son sekiz şehidimiz ile birlikte, tüm şehitlerimiz ve Büyük Atatürk’ün anısı önünde sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Ruhları şad ve mekânları cennet olsun. Kadına yönelik şiddete bir son verememişken, son günlerde; dudak uçuklatacak, vicdanları sızlatacak, insanlığa yakışmayacak çocuk istismarlarına şahit oluyoruz. Son olarak Van’da yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Ben bu konuda toplum olarak üzerimize düşen görevi, akıl ve mantık çerçevesinde yapalım ve bu yaşanan insanlık dışı olaylara dur diyelim.” dedi.

 

Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın açılış konuşmasının ardından Kartallı muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunları dile getirerek daha önce masaya yatırılan sorunların çözümüyle alakalı da Başkan Yardımcılarından bilgi aldı.

 

“Kreşi olmayan mahalle kalmayacak”

 

Toplantının çok verimli geçtiğini kaydeden Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben ve Başkan Yardımcısı arkadaşlarım, yeni sorunlarla ilgili notlarımızı aldık. Ayrıca her Salı günü Sayın Başkanımızla yaptığımız toplantılarda sizlerin belirttiği sorunları enine boyuna masaya yatırarak en acil olandan başlayıp en kısa sürede çözüme ulaştırıyoruz. Her yıl hemen hemen 40 bin ton asfalt dökerken bu sene bu tonajı iki katına yani 80 bin tona çıkardık. Bu yıl asfaltsız hiçbir yer kalmayacak. Muhtarlarımızın en önemli taleplerinden birisi de kreş… Şu an 14 kreşimiz var. Bizim de ‘her mahalleye en az bir kreş’ hedefimiz var… Kreşi olmayan mahallelerimizde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kreşi olmayan mahalle kalmayacak. Kartal Belediyesi olarak hem eğitim kalitesi, hem de kreş sayısı ve bu konudaki başarıda Türkiye’de bir numarayız. Çocukların eğitimini çok önemsiyoruz. Sayın Altınok Öz Başkanımızın bir sözü var ‘Kartal’ı Seviyoruz’ diye… Ben de konuşmamı Kartal’ı ve muhtarlarımızı çok seviyoruz diyerek bitirmek istiyorum.”

2018/03/2018-03-05-13-43-15.jpg
2018/03/2018-03-05-13-43-22.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...