RİZE DÜŞÜNCE GRUBU AZİZ PAŞA MESİRE ALANIN DA BULUŞTU

RİZE DÜŞÜNCE GRUBU AZİZ PAŞA MESİRE ALANIN DA BULUŞTU

İstanbul genelindeki, sivil toplum kuruluşlarında değişik sebeplerle yer alamayan, düzenli zaman ayıramayan ancak İstanbul ve Rize arasında kültürel bir köprü oluşturmak amacında olan Rizeliler ve Rize’ye sevdalılar oluşturdukları sivil toplum düşünce grubuyla, ilk etkinlikleri olarak, piknik düzenlediler.

18 Mayıs 2016 - 17:41

Rize Düşünce Topluluğu'nun sözcülüğünü üslenen Zafer Çerman’ın öncülüğünde, Güngören Belediyesi'nin Aziz Paşa mesire alanındaki pikniğe, İstanbul Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman,  Başkan Yardımcısı Fatih Özçiçek ,Türkiye Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sirkeci, Köseoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya ve Cihan Köse, 53 Rize Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Çakır, Gümrük Müşaviri Dursun Ali Öztürk, İkizdereliler Derneği adına Melik Azaklı, Yıldız İnşaat Ltd.Şti Şaban Gündoğar, Mete  Ailesi adına Azmi Mete ve Rizeliler Düşünce Grubu Sözcüsü Zafer Çerman katıldı. 

Güngören Belediyesi’nin pazar
 günü sabahı için sağladığı ulaşım desteği sayesinde Rizeliler ve Rize'ye Sevdalılar, aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdiler. 

Karadenizli sevilen ses sanatçıları kemençe virtüözü Ali Bakanay ve popüler müzik sanatçısı Serkan Güneş eşliğinde horon tepilen piknikte, sosyal yaşama dair güzel bir gün yaşandı. Rize'ye gönül verenlerin, İstanbul  ve Rize arasında oluşturulması düşünülen sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında da  görüşlerin paylaşıldığı etkinlik, düzenli toplanılması ve daha somut çalışmalar için hazırlıklar yapılmasına karar verilerek tamamlandı.

Rize Düşünce Grubu, çalışmalarına dair yayın yapacak internet gazeteciliği mecralarının oluşturulmasına dair fikirlerini de tartışmaya açtılar. Grubun hali hazırda  sosyal medya mecraları aktif olarak yayın yapmakta.

Grup Sözücüsü Zafer Çerman, piknik etkinliğinin bir ilk buluşma olarak işlev gördüğünü belirtirken; "Arkadaşlarımız zaten

 gerek Rizeli Sivil Toplum Kuruluşlarında, gerek ise; İstanbul'a hizmet eden bir çok sivil toplum kuruluşunda

 sosyal amaçlı sportif ve kültürel  bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alan insanlardır. Ancak

 Rize ve Rize'ye gönül vermiş, zaman olarak, sair koşullar olarak uygun özelliklere sahip olmayan, yine de soyut ve somut olarak hizmet etmek isteyen insanlar için, güzel bir oluşum başlatıldığına inanıyoruz." dedi.

4987307.jpg
7171781.jpg
5130930.jpg
2290942.jpg
9742336.jpg
6771615.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik...