Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ’’Hükümlü...

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ''Hükümlü Servisi'' Açıldı

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan; hükümlü ve tutuklulara yatarak tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri verilmek üzere 6 yataklı “Hükümlü Servisi” hizmete açıldı.

24 Ekim 2014 - 16:11 - Güncelleme: 24 Ekim 2014 - 16:20

Hükümlü Servisinin açılış töreni, Pendik Belediyesi Kaymakamı Osman TUNÇ, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan ŞAHİN, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Celal AVAR, Genel Sekreter Uz.Dr.Tunçay PALTEKİ,  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Bekir Rayif ALDEMİR ve Ömer Kurtuluş AKSOY, Cumhuriyet Savcıları Murat NECCAROĞLU ve Mustafa GÖKÇE,  Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ünal ŞAŞMAZ, Maltepe 3 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural TEMÜR, Maltepe 1 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nuri ÜNAL, Yarbay Cemil ÖZDEMİR, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Yakup ÇAĞ, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. İsmail CİNEL ve diğer yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. İsmail CİNEL, katılımcılara Hükümlü Servisinde yer alan hasta odalarını, bekleme salonu ve kamera odasını gezdirdi.

 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Murat NECCAROĞLU; Sağlık Bakanlığı-Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan hükümlü  servisinin; Anadolu yakasında hükümlü ve tutuklulara hitap eden bağımsız bir servis olarak tek birim olduğunu önemle vurguladı.

Fiziki düzenlemeleri  “Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim, Dış Koruma Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Protokol” hükümlerine uygun olarak  yapılan hükümlü servisi  diğer hasta odaları ile aynı şartları taşımakta olup,  erkek,  kadın ve gerektiğinde çocuk olmak üzere düzenleme yapılabilecek şekilde 2 (iki) yataklı, 3 (üç) odadan oluşan, hasta başı oksijen sistemi bulunan,  firara karşı engellerin bulunduğu fiziki düzenlemeler sağlanarak dizayn edildi.İlgili protokol hükümlerine uygun olarak her odada tuvalet ve banyo bulunmakta, yeterli genişlikte olan bekleme alanında ise lavabo ve tuvaletler  bulunmakta.

8031635.jpg
6951368.jpg
8839308.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik...
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu