Bisiklete Binmeyi Öğrendiler

Bisiklete Binmeyi Öğrendiler

23 Ekim 2014 - 15:36

Pendik’te yürütülen “Aktifim Toplumun İçindeyim” projesi  kapsamında  engelli çocuk ve gençlere  Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi’nde ücretsiz spor eğitimi veriliyor.  Programa katılan engelli çocuklar, bu kez  hayatlarında ilk kez bisiklete binerek pedal çevirdiler.  

Engelli çocuk ve gençlerin spor yoluyla motor becerilerini geliştirmek, özgüven kazandırmak amacını taşıyan  “Aktifim toplumun içindeyim; Engelli Çocuk Ve Gençler İçin Fiziksel Aktivite Merkezi” projesi  için Pendik Belediyesi  Dolayoba Spor Kompleksi tesislerini tahsis etti.  Gedik Üniversitesi ve  Pendik Kaymakamlığı işbirliği ile hayata geçirilen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen programdan  250 çocuk ve genç  yararlanıyor.  Pendik Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşımları da sağlanan engelli çocuk, genç ve aileleri , burada  12 kişilik akademisyen ve uzman kadro gözetimi altında  spor etkinliklerine katılıp çeşitli branşlarda temel eğitimi alıyorlar. Hafta içi her gün 09.00 – 15.30 saatleri arasında 3 seans olarak verilen eğitime isteyen dilediği  zaman kayıt olabiliyor.

 

Büyük gelişim gösterdiler

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,bu proje için yeni hizmete giren  Dolayoba Spor Kompleksi tesislerini tahsis ederek, hem açık hem kapalı alanda eğitim imkanı sağlandığını belirterek, “Engelli çocuklarımız ve gençlerimiz  burada başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Onların ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırmak için gereken tüm desteği veriyoruz. ” dedi.  Yaklaşık bir yıl önce başlatılan projede  çocuklar ile ilgili en çarpıcı gelişmenin artık tek başına servisle gidip gelmeleri olduğunu belirten  Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Sibel Nalbant ise,  “Önceden velisi olmadan hiçbir yere gidemeyen çocuklarımız, şimdi servise kendi başlarına  gelip gidiyor. Projemiz, velilerine bağlı olmadan topluma uyum sağlayan bireyler olmalarını sağlamak yolunda, özgüvenlerini büyük ölçüde desteklemektedir.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...