Turan Hançerli: Birlik varsa huzur var

Turan Hançerli: Birlik varsa huzur var

Avcılar'da CHP'li yönetici ve milletvekillerini ağırlayan Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli, düzenlenen "Hayat Pahalılığı Forumu"nda konuştu.

11 Mart 2019 - 10:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar Belediye Başkan Adayı Avukat Turan Hançerli, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle Avcılar'da gövde gösterisi yaptı. Düzenlenen "Hayat Pahalılığı Forumu"nda konuşan Hançerli, "Vatandaş, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dilden bıktı usandı. Birlik varsa huzur var." diye konuştu.

Yerel seçime kısa bir süre kala CHP'nin önemli isimleri, adayları Turan Hançerli'ye destek vermek için Avcılar'a geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Sibel Özdemir, Ali Şeker, Zeynel Emre, Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner ve Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık, yerel seçimde destekte bulunmak üzere Hançerli ile yan yana ilçeyi gezdi.

Marmara Caddesi'nde "forum" olarak düzenlenen etkinlik, vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine dev bir mitinge dönüştü. Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı konulu forumda, davetlilerin ardından konuşmasına başlayan Turan Hançerli, "Avcılar İttifakı"vurgusu yaparak, "Ne kadar güçlü olduğumuzu gördünüz mü?" dedi.

"VATANDAŞ ARTIK BIKTI"

Türkiye'nin ciddi bir ekonomik kriz yaşadığını belirten Hançerli, hükümetin ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söyleminin de vatandaşı bıktırdığını söyledi. Avcılar'da eşit ve ayrımsız bir yönetim kuracaklarını belirten Hançerli, "Asla ayrımcılık yapmayacağız. Çünkü birlik varsa, huzur var. Birliğin olduğu yerde güven olur. Biz, Avcılar İttifakı olarak birliğimizi şimdiden kurduk." dedi.

"YÖNETEMEDİLER, İSRAF ETTİLER"

Turan Hançerli, ekonomik krizden ve hayat pahalılığından hükümeti sorumlu tuttu:

"Yönetimin başındakiler liyakati bir kenara bıraktı. Ülkenin kaynaklarını, halkın parasını liyakatsiz kişilere çarçur ettirdiler. Vatandaş artık kurtuluş için bunlardan umudunu kesti." ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTE KENTİ İNŞA EDECEĞİZ"

Avcılar'a ilişkin projelerini anlatan Hançerli, Eskişehir örneğini vererek 'üniversite kenti' sözü verdi.

"Avcılar, 50 bin öğrencisiyle bir üniversite kenti olacak. Burada bir üniversite kenti inşa edeceğiz. 50 bin öğrencimizi Avcılar'a mutlaka kazandıracağız ve Avcılar'ı Eskişehir'de Büyükerşen hocamın yaptığı gibi üniversite kenti yapacağız."

"KADINLAR KENDİ EKONOMİLERİNİ OLUŞTURACAK"

İşsizliğe karşı özel önlemler aldıklarını belirten Hançerli, 'kadın kooparatifleri' ile kadınların iş hayatına daha çok katılımını sağlayacaklarını söyledi.

"Biz eşitlik derken, her alanda eşitlikten bahsediyoruz. Özellikle istihdamda eşitliği savunuyoruz. Kadın kooparatifleri projemiz hazır. Kadınlar, kendi emekleriyle ürettikleri ürünleri Türkiye'nin yanısıra yurt dışındaki ülkelere de satabilecek. Kadınlar, kendi bağımsız ekonomilerini oluşturabilecek."

"VATANDAŞIN ARAZİSİNE ŞİRKETLER ORTAK OLMAYACAK"

Avcılr'da çözüm bekleyen en önemli sorunların başında imar meselesinin geldiğini ifade eden Hançerli, imar sorununu 'halkın yararına' olacak şekilde çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi.

"Özellikle Yeşilkent Mahallesi sakinlerinin evlerini ve arazilerini koruyacağız. Vatandaşlarımızı hak ettikleri güvenli konutlara kavuşturacağız. Bir hukukçu olarak bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. İmar sorununun çözümünde halkımızın yanında yer alacağız. Hiçbir şirket, vatandaşın evine ve arazisine ortak olamayacak."

 

Kaynak: tabloidgazete.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...