KARTAL’DA CANLI MAYMUN LOKANTASI TİYATRO OYUNU İLGİ GÖRDÜ

KARTAL’DA CANLI MAYMUN LOKANTASI TİYATRO OYUNU İLGİ GÖRDÜ

Kartal Sanat Tiyatrosu, Canlı Maymun Lokantası tiyatro oyunu tiyatro severlerden tarafından ilgi gördü

10 Şubat 2015 - 12:25 - Güncelleme: 10 Şubat 2015 - 14:29

Kartal Sanat Tiyatrosu, Canlı Maymun Lokantası tiyatro oyunu tiyatro severlerden tarafından ilgi gördü. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kültür Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi  Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi iştiraklerinden KARYAPSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Nizamettin Zorgül’ün de izlediği tiyatro oyunu beğeni toplandı. Kartal’da  özel tiyatro geleneğini yaşatmaya çalışan  Nihat Nadi Ülger’in  fedakarca çabası ile ayakta kalan Kartal Sanat Tiyatrosu; Kordonboyu Mah. Uygar Sok. No:1 Atalar-Kartal/İstanbul adresinde etkinliklerine devam ediyor.

 

Güngör Dilmen’in yazdığı ve Nihat Nadi Ülger’in yönettiği, Oktay Yalçın’ın ışık-efekt olarak yer aldığı oyunda Emir Erden, Aze Su Ülger, Ali Haydar Çataltepe, Burak Ergün, Aylin Özbek, Ümit Partal rol alıyor.

 

Oyunun konusu; Sokak satıcılığından petrol krallığına yükselmiş Mister Jonathan ve genç karısı Misis Jonathan, balayı için çıktıkları dünya gezisinde Çin’de, Hong Kong’da milyoner turistlere canlı maymun beyni yediren bir lokantaya giderek  maymun beyni yemek isterler. Karı-koca bu anın heyecanıyla doludurlar ki, canlı maymun birdenbire kaçar. Eşsiz bir yemekten olmuş Amerikalıların çok üzüldüklerini gören, elli yaşlarında bir Çinli (Şair Wong), yoksul, kalabalık ailesine beş, on kuruş bırakabilmek için maymunun yerine kendi beynini teklif eder. Oyun bu teklif ile devam ederek süreç, yoklukla varlığın çarpıcı kirliliğini  gözler önüne seriyor. Canlı Maymun Lokantası oyununda sözde uygar olan kapitalist Batı toplumunun ikiyüzlülüğünü çok çarpıcı bir öykü ile ortaya koyan bir kara komedi olarak ilgi ile izleniyor.

 

Oyunun sonunda bir konuşma yapan Nihat Nadi Ülgen katılanlara teşekkür ederek tiyatro olarak yaptıkları çalışmalardan söz etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’e sanat ve sanatçılara verdiği desteğe teşekkür etti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de oyuncuları ve yönetmeni kutlayarak başladığı konuşmasında tiyatronun önemine değindi ve özel tiyatroların yaşadığı sorunlara rağmen ciddi bir uğraş ile ayakta durduğunu, kaliteli oyunlarla tiyatro severleri buluşturduğunu ifade etti. Gürer, Kartal Belediyesi olarak kültürel etkinlikleri kültür merkezlerinde Kartallılarla buluşturduklarını, bunun yanında özel tiyatroların da yaşaması ve yaşatılmasının önemine inandıklarını söyledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün tiyatro, sinema, müzik, folklor, heykel, şiir, kitap, resim gibi farklı alanlarda etkinliklerin artması yanında bu bağlamda uğraş veren sanatçıların da desteklenmesini önemsediğini ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti