KARTAL BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ PROJESİ’NDE ÇOCUKLAR BİR...

KARTAL BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ PROJESİ’NDE ÇOCUKLAR BİR ARAYA GELİYOR

Kartal’da önce insan sağlığını dikkate alan ve sağlık sektörüne yönelik projeleri ilçede başlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası” şöleninde çocuklarla bir araya gelecek. 2009 yılında göreve geldiğinde toplu sünnet organizasyonlarına karşı çıkarak ilçede bir ilki başlatan ve yaptığı projenin genel sağlık politikası kapsamına alınmasını öngörerek bir ilke imza atan Başkan Altınok Öz, 19 Eylül Cuma günü Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak.

13 Eylül 2014 - 12:04 - Güncelleme: 13 Eylül 2014 - 12:14

 

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılından beri ilçede başlattığı ve erkek çocuklarının güvenli, steril ve sağlıklı bir ortamda sünnet edilmesini amaçlayan “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası” vatandaşlar tarafından da takdir görüyor.

 

Kartal’da altı yıl önce başlattığı “Yıl Boyu Sünnet Kampanyası” ile sağlık sektöründe bir reform başlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Önce insan yaklaşımıyla insan sağlığına öncelik tanıyarak altı yıl önce bu projeyi hayata geçirdik. Toplu sünnet uygulamalarına karşılık yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyasını uygulamaya başladık. Hijyenik olmayan şartlarda yapılan toplu sünnet uygulamalarının çocuklarımızın tüm yaşamlarını fiziksel, ruhsal olarak olumsuz yönde etkilediğini altı yıl önce farkettik ve geleceği gören bir anlayışla çocukların hijyenik ortamda doktorlar tarafından sünnet edilmelerini sağladık. “Yıl Boyu Sünnet Projesi” ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödül almamızın yanı sıra uyguladığımız bu proje genel sağlık politikası kapsamına da alındı. Bizim Kartal’da sağlık sektöründe yaptığımız bir reformun göstergesidir.” dedi.

 

Kartal ilçesi’nde bulunan her ailenin erkek çocuğunu istediği anlaşmalı bir hastaneye götürerek uzman doktorlar tarafından yıl boyunca ücretsiz sünnet ettirilmesini sağlayan kampanya devam ediyor. Çocukların güvenli, steril ve sağlıklı bir ortamda sünnet edilmesini sağlayan kampanya vatandaşlar tarafından da büyük beğeni ve takdir kazanıyor. Önce İnsan sloganı ile Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ödüle layık gördüğü “Yıl Boyu Sünnet” kampanyası genel sağlık politikası kapsamına girerek yasal statüye de kavuştu. 

 

YIL BOYU ÜCRETSİZ SÜNNET KAMPANYASI ŞÖLENİ

 

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası” bünyesinde 19 Eylül Cuma günü Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde 14.00-17.00 saatleri arasında bir şenlik gerçekleştirilecek.  Şenlikte, Engin Dalbudak’ın yönettiği ve Üçgen Tiyatro tarafından sahnelenen Sihirli Düş adlı oyun sahnelenecek. Ayrıca çocukların katılacağı Kum Boyama Atölyesi- Yüz Boyama Atölyesi - 10D sinema gösterisi yapılacak. Palyaço,  jonklör ve illüzyon gösterimlerinin yanı sıra düzenlenen kokteyl de çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtılacak.

 

ÖDÜLLÜ PROJE

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 2011 yılında düzenlenen ve yerel yönetimlerin projelerinin yarıştığı Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nın "Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeleri" dalında Kartal Belediyesi; "Yıl Boyu Sünnet" Projesiyle ödüle layık görülmüştü. Çocukların uzman doktorlar tarafından sünnet edilmesinin ileriki yaşlarda oluşabilecek sağlık problemlerini önlemesini amaçlayan proje kapsamında bugüne kadar binlerce çocuk sünnet edildi. 

2771328.jpg
9680455.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...