DEV ÇORBA ÇEŞMESİ

DEV ÇORBA ÇEŞMESİ

AHA-İSTANBUL Sultangazi Belediyesi’nin ilçenin 9 ayrı noktasında koyduğu, çorba çeşmeleri ile günde 10 bin kişinin iftarını açması sağlanıyor. Öte yandan Atatürk Bulvarı Ramazan etkinlik alanına kurulan dev çorba çeşmesi ise ilçenin sembolü haline geldi. 3 ton ağırlığında dev çorba çeşmesi, 5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde. Dev çorba çeşmesi, 2 milyon 550 bin çekiç darbesiyle 1 tondan fazla bakır kullanılarak yapıldı. Teravih namazı sonrasında ise çeşmelerden limonata dağıtılıyor.

29 Haziran 2015 - 17:30

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun çeşitli etkinlikler yapan ve mahalle iftar sofraları açan Sultangazi Belediyesi, çorba çeşmeleriyle vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor.

 

İlçenin 9 ayrı noktasında konumlandırılan çorba çeşmeleri ile de günde 10 bin kişinin iftarını açması sağlanıyor. Öte yandan Atatürk Bulvarı Ramazan etkinlik alanına kurulan dev çorba çeşmesi ise ilçenin sembolü haline geldi.

 

3 ton ağırlığında dev çorba çeşmesi,  5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde. Dev çorba çeşmesi, 2 milyon 550 bin çekiç darbesiyle 1 tondan fazla bakır kullanılarak yapıldı. Kazan, çorba sıcaklığını 65 derecede tutabilen özelliğe sahip bulunuyor.

 

İlk olarak Sultangazi’de başlayan gelenek ile çorba çeşmelerinden vatandaşa ezogelin, yayla, düğün ve mercimek çorbaları ikram ediliyor. Sultangazi Belediye’nin hayırseverler aracılığıyla verdiği çorba dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Çorba çeşmesinin yanı sıra vatandaşlara, su ve ekmek de ikram ediliyor.

 

Teravih namazı sonrasında ise limonata çeşmesi olarak hizmet veriliyor.

 

 

HABER-AHA

 

 

8030291.jpg
1279507.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...