CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel Yanıtlaması İstemiyle MEB...

CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel Yanıtlaması İstemiyle MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a Soru Önergesi Verdi

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel MEB okul yönetici görevlendirme mülakatlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Adıgüzel'in verdiği soru önergesi şu başlıklardan oluşuyor.

08 Ağustos 2017 - 11:32 - Güncelleme: 08 Ağustos 2017 - 16:33

“Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği” kapsamında yapılan 2017 yılı yönetici görevlendirme sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması ile atamalara ilişkin “şaibe” ve “torpil” iddiaları gündeme taşınmıştır. Geçmiş yıllarda yayımlanan yönetici atama mülakat sonuç listelerinin bu yıl yayımlanmaması ise, mülakatlar sonucunda yöneticilerin liyakate göre değil, siyasi görüş ve sendikal aidiyetlerine göre belirlendiğine yönelik görüş ve iddiaları güçlendirmiştir.

Bu çerçeveden hareketle;

  1. Danıştay’ın iptal kararına rağmen, MEB’in eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve atanması sürecinde liyakat ilkesini bir tarafa bırakan mülakat uygulamasında ısrar etmesinin gerekçesi nedir? Bu gerekçe, MEB’in “yandaş” eğitim yöneticileri ile birlikte laik-bilimsel eğitim karşıtı politikalarını daha rahat hayata geçirme hedefi ile ilişkili midir?
  2. Mülakatlar sonucunda başarılı olan yöneticilerin üye oldukları sendikalara göre dağılımı nasıldır? “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği” kapsamında yapılan mülakatlarda, ifade edildiği üzere hükümete yakın “yandaş” sendika üyelerinin yüzde 90’ının başarılı olması tesadüf müdür?
  3. Mülakat komisyonlarında yer alan kişilerin keyfi olarak soru sorup sormadığı, yanlı davranıp davranmadığı nasıl belirlenmiştir?
  4. Gerçekleştirilen mülakatlar ne şekilde kayıt altına alınmıştır? Mülakatlarda adaylara sorulan sorularda esas alınan belli bir kriter var mıdır? Bunları kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?
  5. Geçmiş yıllarda yayımlanan yönetici atama mülakat sonuç listelerinin bu yıl yayımlanmamasının gerekçesi nedir?
  6. Eğitim yöneticisi adaylarının, mülakatlara ilişkin itirazlarını adaylara puan veren aynı komisyon tarafından değerlendirilecek olması mülakatlara ilişkin “şaibe” iddialarını güçlendirmektedir. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan itirazlara ilişkin ayrı bir komisyon kurulması düşünülmekte midir?
  7. MEB, bundan sonraki süreçte mülakatlara ilişkin Danıştay kararına uyup, mülakatları kaldırmaya yönelik herhangi bir adım atmayı planlamakta mıdır?
  8. Son yıllarda, sözlü mülakat ile ataması yapılan öğretmenlerin üye oldukları sendikalara göre dağılımı nasıldır?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eğitimci yazar Erol Demir'in eserleri Meslek Okullarının ruhunu taşıyor
Eğitimci yazar Erol Demir'in eserleri Meslek Okullarının ruhunu...
Hanem Orhan ve Ahmet Selim dualarla Hakka uğurlandı
Hanem Orhan ve Ahmet Selim dualarla Hakka uğurlandı