Bebeğiniz Anne Karnında Konuşsaydı Size İlk Ne Söylerdi?

Bebeğiniz Anne Karnında Konuşsaydı Size İlk Ne Söylerdi?

Ülkemizde sezaryen oranlarının normal doğumun üzerinde olduğunu belirten Özel Meltem Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, normal doğumun teşvik edilmesinde kadın doğum servisimizin ciddi çözümler ortaya koyduğunu, özellikle normal doğumu teşvik etmek için hastanemiz tarafından başlatılan ‘Bebeğiniz anne karnında konuşsaydı ilk ne söylerdi?’ kampanyasının ses getirdiğini ifade etti.

19 Kasım 2015 - 16:44

Yrd. Doç. Dr. Kepekçi “Ülkemizde son 3.5 yılda tam 1 milyon 858 bin 354 kadın sezaryenle doğum gerçekleşmiştir. Sezaryen oranları, Türkiye’de % 58 ile normal doğumumun önüne geçmiş durumda. Son yıllarda önceki yıllara oranla sezaryen oranları giderek artan bir grafik çiziyor. Oysa normal doğumun anne ve bebek için avantajları düşünüldüğünde, normal doğumu teşvik etmek için hastanelerin ve doğum uzmanlarının üzerine düşeni özveriyle yapması gerekir.” dedi.

 

“Her anne adayı normal doğumun en sağlıklı doğum şekli olduğunu bilmelidir.”

Özel Meltem Hastanesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında ele aldığı normal doğumun arttırılması kampanyasında öne çıkan ‘bebeğiniz anne karnında konuşsaydı ilk ne söylerdi’ başlığı anne adaylarının ilgisini topluyor. Birçok kadın doğum uzmanı tarafından destek gören kampanya hakkında Yrd. Doç. Dr. Kepekçi “Aslında bu sorunun cevabında uzmanları ortak fikri var. Bebeğiniz annesi ve kendisi için ilk önce ‘anne ben normal doğum istiyorum’ derdi. Çünkü normal yolla yapılan doğumun anne ve bebek için faydaları saymakla bitmiyor. Eğer zorunlu bir durum yoksa doktor ve anneye düşen doğumu normal yolla gerçekleşmesini sağlamaktır. Epidural anestezi sayesinde normal doğum esnasında daha az ağrı hissedildiğinden dolayı anne adayı normal doğumdan kaçmayarak bu yöntemi tercih edebiliyor. " şeklinde konuştu. “Tıbbi endikasyonun haricinde anne adaylarının normal doğum sancısı korkularından dolayı isteğe bağlı sezaryen oranının fazlalığı dikkat çekmektedir” diyen Yrd. Doç. Dr. Kepekçi “Ağrısız normal doğumun yanı sıra, hastanemizde düzenli gebe eğitimleriyle plates ve benzeri fiziksel egzersizler yaptırılarak anne adayına doğum eylemi sırasında lazım olacak kasları güçlendirilmektedir“ dedi.

 

En büyük korkunuz doğum ağıları mı?  Epidural anestezi ile bilinciniz tamamen açık, ağrısız ve normal doğum avantajını yaşayın!

Özel Meltem Hastanesi Kadın Doğum Servisi olarak Op. Dr. Nuray Günay, Op. Dr. Hale Uzer, Op. Dr. Fatma Altınel ve Op. Dr. Nagehan Bilgili’den oluşan ekip ile hizmet verdiklerini belirten Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümü sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi, “Kadınlarda normal doğumun en çok korkulan yanı doğum ağrılarıdır. Hatta pek çok anne adayı sadece bu ağrıları yaşamamak için daha riskli olmasına rağmen sezaryen ile doğumu tercih etmektedir. Değişik yöntem ve ilaçlarla doğum sırasında anne adayının duyduğu ağrıyı yok etme veya azaltma işlemine kısaca, 'ağrısız doğum' denebilir. Epidural anestezi modern ve en çok kullanılan ağrısız doğum yöntemlerinden biridir” diyerek anne adaylarının epidural anestezi yöntemi ile ağrısız sızısız anneliğe ulaşabildiğini söyledi.

 

“Normal doğuma yatkın doktor ve hastane ile buluşmanızın önemi”

Konu hakkında açıklama yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Hale Uzer şunları söyledi. “20. yılını kutlayan Kadın Doğum servisimizde tüm doktorlarımızın anne adaylarını öncelikle normal doğum için teşvik etmektedir. Bu bilincin sorumluluğunda anne adaylarımızı tekrar tekrar bilgilendiriyoruz.  Anne adaylarının gebelik sırasında fiziksel egzersizleri yapması, epidural anestezi uygulayan hastanelerin çoğalması doğum korkusunun ve dolayısıyla sezaryen artışının önüne geçebilir. Çok ciddi bir problem ve sakınca saptanmayan gebeliklerde her zaman normal doğum önerilmelidir.”

“Normal doğumda doğru hekim ve hastaneyi bulmak size ağrısız ve her zaman güzel bir anı olarak hatırlanacak doğumun kapılarını aralayacaktır” diyen Jin. Dr. Hale Uzer, normal doğumun mümkün olmadığı ve çok sakıncalı olduğu durumlarda ancak sezaryen uygulanması gerektiğini belirtti.

3997779.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...