Ahmet Davutoğlu: “Bundan sonra öğrencilerimizle çok daha sık...

Ahmet Davutoğlu: “Bundan sonra öğrencilerimizle çok daha sık birlikte olacağım"

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Konya Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı mezuniyet töreni ile sona erdi.

06 Haziran 2016 - 11:23 - Güncelleme: 06 Haziran 2016 - 11:43

 

AHA-İSTANBUL- İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Konya Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı mezuniyet töreni ile sona erdi. 297’si lisans, 167’si lisansüstü olmak üzere toplam 464 öğrencinin mezuniyet sevincini yaşadığı törende öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Nefes almak istediğim dönemlerde hep üniversiteye giderdim. Öğrencilerimiz bana hep ‘ders verecek misiniz’ diye sorarlardı. Bundan sonra öğrencilerimizle çok daha sık birlikte olacağım. Her aşamada zihinlerimizi yüreklerimizi birleştireceğiz” diye konuştu. Davutoğlu’nun müjdesi, öğrenciler ve aileleri tarafından alkışlarla karşılandı.

İlk öğrencilerini 2010-2011 Akademik Yılı’nda kabul eden İstanbul Şehir Üniversitesi, düzenlenen mezuniyet töreni ile 3. mezunlarını verdi. 464 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı törene katılan Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, öğrenci ve velilere üniversiteye döneceği ve ders vereceği müjdesini verdi. Akademik hayatın, insanın bilgiyle buluşması ve bunu ahlakla mesleğe dönüştürmesinde bir yolculuğu bünyesinde barındırdığını belirten Davutoğlu, “Bu durum, hayat idealimin en önemli odaklarından biri olmuştur. Nefes almak istediğimde üniversiteye giderdim. Öğrenciler bana hep ‘ders verecek misiniz’ diye sorarlardı. Bundan sonra öğrencilerimizle çok daha sık birlikte olacağım. Her aşamada zihinlerimizi yüreklerimizi birleştireceğiz” diye konuştu.

 

“ŞEHİR, 30-40 yıllık bir neslin serüveni”

 

Meslektaşlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “İstanbul Şehir Üniversitesi, 30-40 yıllık bir neslin serüveni. Sadece ilmi gayretle yola çıkmış çok değerli dostlarımızın ortak eseridir. Böyle bir camianın parçası olduğum için gururluyum” dedi. İstanbul Şehir Üniversitesi’ne manen ve zihnen ait olmanın kendisi için tüm şereflerin başlarında geldiğini belirten Davutoğlu, “Her zaman hizmet eden, destek olan Mütevelli Heyet Eski Başkanımız değerli dostum Murat Ülker’e ve Mütevelli Heyetimizin Yeni Başkanı, Eski Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer’e teşekkürü bir borç biliyorum. İkinci teşekkürüm meslektaşlarıma. Aralarında olmaktan büyük şeref duyduğum meslektaşlarıma” diye konuştu.

Hocalık döneminde öğrencisi olan genç nesillerle irtibatını hiçbir zaman kesmediğini belirten Davutoğlu, “Yapmayacağınız hiçbir işin sözünü vermeyin. Hiçbir mevki ve makam insanın vicdanından daha güçlü, kuvvetli değildir. İnandığınız işi yapın. Sahip olduğunuz gücü, inandığınız değerler için kullanın” dedi.

 

Kahraman: “Tarihimizi ve büyük şahsiyetlerimizi örnek alın”

 

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden mezun olan torununa diplomasını vermek üzere törene katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman da “1950’ye kadar ülkemizde 3 üniversite vardı. 1960’ta bu rakam 7’ye çıktı. Şimdi çok sayıda üniversitemiz ve pırıl pırıl beyinler var. Büyük başarılar kazananlar var” dedi. Kahraman, tüm mezunların tarihimizi ve büyük şahsiyetlerimizi örnek alacaklarına inandığını sözlerine ekledi. Kısa sürede ciddi atılımlar yapan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin, Dragos Kampüsü’nde çok daha geniş fiziki ve teknik imkanlarla yeni programlara kavuşarak büyüyeceğini belirten İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek ise, “Geniş vizyonu, çok renkli güçlü kadrosu, uluslararası öğrencileri, sıkı hoca-talebe ilişkileri, yetkin İngilizce eğitimi gibi özellikleriyle bir çekim alanı oluşturan üniversitemizin uluslararasılık düzeyi sürekli yükselmektedir” diye konuştu. Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Cengiz Kallek, sözlerine şöyle devam etti: “Konacağınız her ‘eski köye yeni adet’ götürünüz, statükoculara inat ‘icat çıkar’ınız. Hem sizi, hem de büyük fedakarlıklarla destekleyerek bugünlere gelmenizde kilit rol oynayan ailelerinizi tebrik ediyorum.”

Üniversite birincisi Psikoloji Bölümü mezunu Saliha Büşra Selman, diplomasını Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş’un, ödülünü ise Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in elinden aldı. Selman’ın yaptığı etkileyici konuşma, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Tören, 464 mezunun keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

 

9123208.jpg
8690805.jpg
2741657.jpg
5947424.jpg
421738.jpg
3746087.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a tebrikler yağıyor
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a...
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...