Abdullah Başcı Milletvekili Adayı

Abdullah Başcı Milletvekili Adayı

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Genel Başkanı Abdullah Başcı’nın; İstanbul’da yaşayan Konyalıların, Karamanlıların ve Rumelilerin temsil edildiği sivil toplum kuruluşları tarafından ortak bir kararla İstanbul’dan milletvekili adayı olması istendi.

20 Şubat 2015 - 10:06

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Genel Başkanı Abdullah Başcı’nın; İstanbul’da yaşayan Konyalıların, Karamanlıların ve Rumelilerin temsil edildiği sivil toplum kuruluşları tarafından ortak bir kararla İstanbul’dan milletvekili adayı olması istendi.   

 

Bir önceki dönem  de AK Parti’den İstanbul 3. Bölgeden milletvekili adayı olan Abdullah Başçı’nın önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için İstanbul’da yaşayan Konya, Karaman ve Rumelilerin temsil edildiği sivil toplum kuruluşları tarafından yeniden aday olması yönündeki isteklerine binaen İstanbul’dan milletvekili aday adaylığı müracaatını yaptığı öğrenildi.

 

            Yaklaşık 30 yıldan bu yana İstanbul Güngören’de ikamet etmekte olan Abdullah Başcı, 1960 yılında Konya’nın Taşkent İlçesi’nde doğdu. İstanbul’da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyelikleri ve Yöneticilikleri yanında,  Refah Partisi Güngören İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı, Fazilet Partisi Güngören İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan Abdullah Başcı, 2002 yılında AK Parti Güngören İlçe Teşkilatı Kurucusu ve İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

 

Abdullah Başcı’nın 2002-2004 yıllarında yaptığı AK Parti Güngören İlçe Başkanlığı görev süresi içerisinde, 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinde Güngören, %43’lük oy oranı ile İstanbul’un en başarılı ilçeleri arasında yer aldı. 2004 yılı yerel seçimlerinde %53’lük oy oranıyla İstanbul’daki ilçeler arasında Güngören 3. ilçe oldu.

 

Aktif siyasi hayatını dinamik, verimli ve başarılı işadamlığı ile pekiştiren Abdullah Başcı, toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak Halka hizmeti Hakk’a hizmet anlayışıyla süslemeyi bilip Milletinin hizmetinde olarak; Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BESAM) Kurucu Üyeliği, Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği (GADER) Kurucu Üyeliği, Mazlum-Der Üyeliği, Taşkentliler Derneği ve Vakfı Üyelikleri, Haznedar Sağlık Ocağı Gönüllüleri Derneği Üyeliklerinin yanında İstanbul’da bünyesinde 83 Konya ve Karamanlı Dernek ve Vakfın, 54 Rumelili Dernek ve Vakfın bulunduğu Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği KONSİAD’ın Kurucu Üyesi ve Başkanı olarak 2011’den bu yana iki dönemdir Yönetim Kurulu Genel Başkanlığını yapmaktadır.  

 

17 Şubat 2015 Salı günü İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için AK Parti’ye müracaatını yapan KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başçı’nın millete hizmet yolunda AK Parti saflarında İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday Adaylığı, İstanbul’da bulunan Konya, Karaman ve Rumelilerin temsil edildiği sivil toplum kuruluşları ve bütün Konyalılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Konya, Karaman ve Rumelili STK’ların Abdullah Başcı’nın İstanbul AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adaylığının üst sıralarda yer almasını temenni ettikleri öğrenilen diğer bilgilerin arasındadır.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a tebrikler yağıyor
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a...
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...