BAKIRKÖY’DE VERGİ İÇİN SALGIN TEDBİRİ: ’MOBİL VERGİ...

BAKIRKÖY'DE VERGİ İÇİN SALGIN TEDBİRİ: 'MOBİL VERGİ ARACI'

Bakırköy Belediyesi, Sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan ve evde kalarak tedbirli davranan yurttaşların, emlak, çevre temizlik, reklam ve ilan vergisi ödemelerini daha rahat ve güvenli bir şekilde ödeyebilmesi için mobil vergi aracı uygulaması başlattı.

27 Mayıs 2020 - 23:03 - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 - 00:03

Belirli bir plan dahilinde ilçede bulunan tüm mahalleri gezen mobil araç vergi ödemelerinin son günü olan 1 Haziran tarihine kadar hizmet verecek. Uygulama, hem salgın dönemini evinde geçirmesi gereken mükelleflerin vergilerini ödeyebilmelerini, hem de sosyal mesafe ve izolasyon gerektiren şu günlerde Belediye içerisindeki veznelerin yoğunluğunu azaltmayı amaçlıyor. Mobil vergi aracı, Bakırköylülerin, belediye veznelerinde olduğu gibi nakit ve anlaşmalı bankaların kredi kartları ile tahsilat yapabiliyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’de vergi dönemlerinde yurttaşların daha rahat ödeme yapmaları için mevcutta kioks cihazların zaten yıllardır kullanımda olduğunu belirterek, salgın döneminde mobil ödemeyle hizmeti evlerinde kalan vatandaşlara sunduklarını belirtti. Başkan Kerimoğlu, “Bu zor süreç günlük hayatımızda bir çok rutinimizi değiştirmeyi, bazı işlerimiz, uygulamalarımızı artık eskisi gibi yapmamız gerektiğini öğretti. Hali hazırda dijital ortamda sunulan bir hizmeti, evinde kalarak salgın sürecine destek olan yurttaşlarımızın ayağına getirmek istedik. Bakırköy sağlığı bizler için önemli, Bakırköylüler gönül rahatlığı ile en hijyenik şartlarda vergilerini bu sayede ödeyebilirler.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti