Zeytinburnu Sağlık Elde Başlar dedi, Minikler hem öğrendi, hemde...

Zeytinburnu Sağlık Elde Başlar dedi, Minikler hem öğrendi, hemde öğretti

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü Zeytinburnu'nda düzenlenen 4. geleneksel törenle Hijyen seferberliği resmen başladı.

15 Ekim 2020 - 11:15 - Güncelleme: 15 Ekim 2020 - 11:22

Zeytinburnu Belediyesi 4.sünü düzenlediği  geleneksel hale getirdiği 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü etkinliklerinin bir yenisini daha gerçekleştirdi. Zeytinburnu'nda  15 okulda 15 bin öğrenciye ulaşmak için düzenlenen törenle El Yıkama Seferberliğine  start verildi.  Zeytinburnu Haluk Ünder İlkokulunda gerçekleşen programa minik öğrenciler heyecan katarken bu özel güne Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Zeytinburnu Belediye başkanı Ömer Arısoy, İlçe milli eğitim müdürü Ali Yeşilyurt, Koç Üniversitesi Hastanesi baş hekim yardımcısı Özgür Gözer, okul müdürü Mücahit Yılmaz ve çok sayıda okul yöneticileri , öğretmenler , basın mensupları ve  bürokratlar hazır bulundular. Doç. Dr Süda Tekin ise öğrencilere el yıkama tekniğini uygulamalı olarak gösterdi. Zeytinburnu'nun maskotu Zeyçoda bu güne katılarar güne damgasını vurdu.  

Program açılış konuşmasında Zeytinburnu kaymakamı Zekeriya Güney konuşmasında 15 Marttan bu güne kadar Covit-19 ile mücadele ediyoruz. Sizleri aramızdan görmekten mutluyuz. Okullarımız sizlerle tekrar şenlendi. Sizlerin burada el yıkama kurallarını öğreneceksiniz, sizlerde ailelerinize öğretin" dedi. 

Zeytinburnu belediye başkanı Ömer Arısoy'da konuşmasında " El yıkamanın ne kadar önemli olduğunu, ellerin temiz tutulması gerektiğini bu salgın bütün dünyaya gösterdi. Alışkanlıklarımızı tekrar etmek için 4. kez hatırlatıyoruz. Bunun anlamı bu yıl daha çok ortaya çıktı. 5 bin hijyen setine dezenfette malzemeler ilave edildi. Bu etkinliği 4. yıl önce başlatan belediye başkanımız Murat Aydın'a teşekkür ediyoruz. Okullarda yaptığımız hijyen hareketi, Zeytinburnu'nda başlayan bu seferberlik çok önemlidir." diyerek Hijyen Seferberliğini ilan etti. 

Milli eğitim ilçe müdürü Ali Yeşilyurt'ta konuşmasında öğretmenelere ve öğrencilere  seslenerek  " Salgın hastalıklarla mücadelede el yıkamanın ne kadar önemli olduğunu, sağlıklı günler ve yarınlar için bu programa sahip çıkılmasını istedi. 

Koç Ünüversitesi Hastanesi başhekim yardımcısı Dr.  Özgür Gözer de konuşmasında hersene bu günü dört gözle beklediklerini dile getirdi. 

Programda iki minik öğrenci Doç Dr. Sude Tekin'le beraber doğru hijyenli  el yıkamanın püf noktalarını uygulamalı olarak  katılımcılara bir kez daha öğrettiler. Öğrencilere programda Hijyen seti hediye edilirken Zeyço ile çekilen fotoğraflar miniklere özel anlar yaşattı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor