ZABITA EKİPLERİ KURBAN DENETİMİNDE

ZABITA EKİPLERİ KURBAN DENETİMİNDE

AHA-İSTANBUL-İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Zabıta Ekipleri, yaklaşan kurban Bayramı nedeniyle denetimlerini yoğunlaştırdı.

17 Eylül 2015 - 10:19

Zabıta Ekipleri, Kurban Bayramı nedeniyle kentin her iki yakasındaki kurban satış ve kesim yerlerinde denetimler yapıyor. Halkın sağlıklı bir ortamda kurban kesimini gerçekleştirebilmesi için denetimler, Kurban Bayramı süresince de devam edecek.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ile koordineli olarak ilgili yasal mevzuatlara istinaden ve ayrıca 2015 Kurban Tebliği ve İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon Kararları doğrultusunda denetimlerini sürdüren Zabıta Ekipleri, kentin her iki yakasında da kurban satış ve kesim yerlerinde incelemeler yaparak mevzuata aykırı, sağlıksız ortamlarda satış ve kesim yapanlara, ilgili yasal müeyyideler ışığında cezai işlem uyguluyor. Zabıta Ekipleri, uzman veterinerlerle birlikte yaptığı denetimlerde, kurban satış ve kesim yerlerinde bulunması gereken kriterleri de (satış ve kesim yerlerinin etrafının branda ile çevrili olması, satış yerlerinin temizliği ve güvenliği, veteriner hekimin bulundurulması, sosyal ihtiyaçların karşılanması gereken tesisler ve karantina çadırı vb.) kontrol ediyor.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Yapılan kontroller esnasında izinsiz kurban satışı yapan yerler ve uygunsuz ortamlarda kurban kesim işlemi yapanlar hakkında da gerekli işlemleri yapan zabıta ekipleri, bu konuda İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve İlçe Belediyelerini de bilgilendirerek, olumsuzlukların giderilmesi yönünde çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar yaptığı denetimlerde, mevzuatta belirtilen kriterlere uymayan kurban satış ve kesim yerine cezai işlem yapan zabıta ekipleri, halkın huzurlu ve sağlıklı ortamda kurban kesimini gerçekleştirebilmesi için Kurban Bayramı süresince de sıkı bir şekilde denetimlerine devam edecek.

 

 

AHA HABER MERKEZİ

1613946.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...