Yusuf Özkan Özburun ile Stresle Başa Çıkma

Yusuf Özkan Özburun ile Stresle Başa Çıkma

Bilgi Evi Öğretmenleri Hizmet İçi Eğitim Seminerinde Yusuf Özkan Özburun ile stres yönetimini işledi. Bilgi Evi üyelerinin sosyal ve kültürel gelişimine destek veren Zeytinburnu Belediyesi, Bilgi Evi öğretmenlerinin de gelişimine ve eğitimine önem veriyor. Bilgi Evi üyelerine daha kaliteli aynı zamanda daha etkin hizmet sunmak ve toplumumuzun kültürünü oluşturan değerlerimizin aktarımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

24 Şubat 2017 - 12:41 - Güncelleme: 24 Şubat 2017 - 12:51

Yusuf Özkan Özburun’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde çağımızın vebası diye nitelendirilen stresi yönetmenin yolları incelendi. 

Stresin, kaygının insanın doğasında var olduğunu dolayısıyla bunu yok etmek diye bir şeyin söz konusu olmadığını, bununla beraber stresi negatif bir kavram olarak tanımlamanın doğru olmadığını belirterek konuşmasına başlayan Yusuf Özkan Özburun, doğru yerde ve doğru zamanda stresin insanı motive eden, tetikleyen, enerjisini yükselten bir olgu olduğunu, stresi yönetemeyen insanların ise bunu negatif bir kavram olarak nitelendirdiğini ifade etti.

“Dolayısıyla biz iyi stres diye bir kavramdan bahsedeceğiz. İnsan yaradılışından gelen ve tıpkı diğer duygular gibi olan stresi yönetmeyi öğrenirse muazzam bir enerji kaynağına sahip olur. Hatta stres gençlik ve dinçlik kaynağıdır. Sosyal – Psikolojik araştırmalarda bunun karşılığını bulabilirsiniz. İnsanın kontrollü strese ihtiyacı vardır. Negatif duygu diye bir şey yoktur. Sadece yerli ve yersiz kullanılan duygu vardır, dozu kaçırılan duygu vardır. Yeri geldiğinde kin, nefret, öfke duymamız gereken durumlarda olabilir. Eğer stres negatif bir şey olsaydı çok stresli bir çalışma ortamında bulunan insanların hayatlarının diğer insanların hayatlarına göre daha kısa olması gerekirdi. Üst düzey yöneticilerin, aktif siyasetle uğraşan siyasetçilerin ve bunun gibi çok stresli çalışma ortamında çalışan insanların yapılan araştırmalarda daha fazla yaşadıkları tespit edilmiş. Biz bunu stres yönetiminde yer alan baraküda etkisi ile açıklıyoruz. Kaygı etkisi, stres etkisi canlı kalmanın, hayatdar kalmanın ve dinamizmin kaynağıdır. Uyarıcı etkisinin ortadan kalkması veya yetersiz kalması insanı en çok yoran durumlardır. İnsanın bir miktar uyarılmaya ihtiyacı vardır. Hatta biraz dozun yüksek olmasının daha canlı kalmaya sebep olduğu söylenir”. Diyerek konuşmasına devam etti.
Yusuf Özkan Özburun konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirerek Bilgi Evi öğretmenleriyle vedalaştı. 

2017/02/9762216.jpg
2017/02/4285373.jpg
2017/02/1050722.jpg
2017/02/1728249.jpg
2017/02/9182795.jpg
2017/02/2388285.jpg
2017/02/5361298.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a tebrikler yağıyor
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a...
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...