VATAN BORCU ENGEL TANIMAZ

VATAN BORCU ENGEL TANIMAZ

AHA- Engelliler Haftası ( 10-16 Mayıs) kapsamında Esenyurt Belediyesi tarafından 7 engelli kınalı kuzu askere uğurlandı.

08 Mayıs 2015 - 14:33

Engelli vatandaşlarımıza yönelik temsili askerlik uygulaması ile 11 Mayıs 2015 tarihinde Esenyurt Belediyesi tarafından hizmet ve eğitim alan 7 engelli genç İstanbul Hasdal Kışlası’nda 1 günlük temsili askerlik yapacak. Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen asker eğlencesinde askerlik çağı gelen 7 engeli genç için asker kınası yakıldı.
 

Esenyurt Belediyesinden uğurlama şöleni
Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından, Esenyurt’lu 7 engelli genç için asker uğurlama şöleni düzenlendi. Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen gecede, sahneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşları eşlik etti. Askerlik çağına erişmiş ve celp dönemi gelmiş 7 engelli genç’e Esenyurt Müftü Vekil’inin dualarıyla davet edilen gençlere kınaları Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafında yakıldı.

Türk geleneklerinden olan yeni askerlere kına yakma esnasında engelli askerlerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Oldukça eğlenceli ve bir o kadar da duygulu anların yaşandığı askere uğurlama gecesinde engelli askerler aileleriyle canlı müzik eşliğinde halay çekerek ve yöresel oyunlar oynayarak eğlendiler. Askere gidecek olan engelli gençlerin mutluluğu dikkat çekti.
 

‘’BU VATAN SAHİPSİZ DEĞİL’’

Engelli kınalı kuzuların mutluluğuna ortak olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, “Bu ülkeyi ve bu milleti ezansız bırakma Allah’ım, bu milleti vatansız bırakma Allah’ım bu Milleti merhametsiz bırakma Allah’ım” hep duamız bu olmalıdır” diyerek sözlerine devam etti.

Başkan Kadıoğlu, “ Burada 7 engelli evladımızı askere yollayacağız ve bu yavrularımızın 1 günlükte olsa da bu vatan için askerlik yapmanın ne anlama geldiğini anlamalarını sağlayacağız. Buradaki ailelerimizin heyecanları gözlerinden okunuyor. 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oluncaya kadar ülkemizde varlığı 6 milyona yaklaşan engelli yavrumuzdan engelli vatandaşlarımızdan kimsenin haberi yoktu. Var görünüyor ancak devlet ilgilenmiyor belediyeler ilgilenmiyor ve bu vatandaşlarımız tamamen kaderlerine terk edilmişti. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı göreve gelince içinde benimde bulunduğum bu ekip ilk engelliler kulübünü ve ilk engelliler bürosunu açan kardeşlerinizden biriyim. O tarihten bu tarihe kadar ülkemizde engellilerimizle yakından ilgilendik ve dertleriyle dertlendik. Son yıllarda çıkardığımız yasalar ile engelli vatandaşlarımızı güvence altına aldık. Evde bakım, engelli maaşları ulaşımdaki kolaylıkları sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Bizim Esenyurt Belediyesi olarak Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezimiz sizlere hizmet etmeye devam ediyor. Geçmişti ülke yönetiminde bulunan ve milleti muhtaç hale getiren siyasiler bugün meydanlara çıkıp insanların aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Bu siyasilere aldanmayın bunlar hep yalan kimseye kanmayın. Doğru yoldan doğruluktan ayrılmayın biz sizlerle kenetlendik bir parça olduk ve beraber yola devam edeceğiz” dedi.

 

HABER- AHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti