OTİZİMLİ ÇOCUKLARIN KAĞITHANE BULUŞMASINDA MUTLULUK PAYLAŞILDI

OTİZİMLİ ÇOCUKLARIN KAĞITHANE BULUŞMASINDA MUTLULUK PAYLAŞILDI

Kağıthane Belediyesi’nin ilçedeki otistik çocukların tedavisi için hayata geçirdiği Hipoterapi Merkezi yüzleri güldürmeye devam diyor.

15 Eylül 2014 - 15:04 - Güncelleme: 15 Eylül 2014 - 15:07

Otistik çocukları atlar ile buluşturarak tedavilerini destekleyen Kağıthane Belediyesi, 8 farklı ilçeden otizmli çocukları ve ailelerini ağırladı. İnsanlarla başarılı iletişimleri nedeniyle birçok tedavi alanında destekleyici rol üstlenen atlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ve aileleri hipoterapi uygulamasına katıldıktan sonra kendileri için verilen yemek davetine katıldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, birim müdürleri ve meclis üyelerinin yalnız bırakmadığı aileler, farklı ilçelerden otizmli çocukların anne ve babalarıyla tanışarak yaşam deneyimlerini paylaştı.

Atlı terapinin otistik çocukların denge reaksiyonlarının ve sosyal becerilerini geliştirilmesini sağladığını ifade eden Başkan Kılıç, otizmli çocuklar için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Başkan Kılıç “Daha önce de bunun gibi birçok organizasyon yaptık. Yaz boyunca birçok etkinliğimiz oldu. Bugün burada sizlerle olmak çok güzel bir duygu, burada olduğumuz için çok mutluyuz. Çocuklarımız için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. Çocukların yaşadığı mutluluğun kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, çocuklar ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ailelerin talebi üzerine bir araya geldiklerini söyleyen Kağıthane Kent Konseyi Başkanı Tekbıyık bu tarz organizasyonları genişleteceklerini söyledi. Engelli bireyler ve onların aileleriyle bir araya gelip onlara her konuda yardımcı olduklarını belirten Tekbıyık yaz boyunca bu konuda birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Tekbıyık, otizmli çocukların ve ailelerinin ihtiyaçları konusunda çalışmalara devam etkilerini sözlerine ekledi.

Otizmli çocukların sosyal hayatta yer almak için zorlandığını söyleyen aileler, resmi kurumlara bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ettiler. Kağıthane Belediyesi’nin Hipoterapi Merkezi yanı sıra engellilere yönelik başlattığı Yaz Spor Okulu’nun sosyalleşme alanı olarak büyük önem taşıdığını belirten aileler, benzeri uygulamaların yaygınlaştırılmasını istediler.

288955.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...