İSTANBUL’UN PARK CENNETİ KAĞITHANE

İSTANBUL’UN PARK CENNETİ KAĞITHANE

Kağıthane, sahip olduğu 272 parkla İstanbul’da 39 ilçe arasında kilometreye düşen park sayısında birinci oldu.

24 Haziran 2016 - 13:02

Kağıthane, sahip olduğu 272 parkla İstanbul’da 39 ilçe arasında kilometreye düşen park sayısında birinci oldu.

Yaklaşık 15 milyon nüfusuyla mega kent İstanbul’da vatandaşların gün içinde rahatlayabilmelerini sağlayabilecek park ve bahçelerin sayısı sınırlı. Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul’da kilometreye düşen park sayısında ilçeler araştırıldı ve Kağıthane birinci oldu. Toplamda 272 parkı bulunan Kağıthane 16 kilometrekare yüzölçümüne sahip. Kilometreye düşen 17 parkla lider olan Kağıthane’de ayrıca her parkta ücretsiz internet erişimi ve güvenlik kameraları bulunuyor.

Konuyu değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç park sayılarını giderek daha da arttıracaklarını belirterek; ‘’Biz göreve geldiğimiz 2004 yılında Kağıthane’de park sayısı 49’du. Şimdiyse bu sayıyı 5 katına çıkararak 272 yaptık. Genelde buralar eskiden ya sanayi alanı, ya da çöplerin atıldığı metruk yerlerdi. Buraları yeşillendirerek ve oyun donatıları, internet, güvenlik kameraları yerleştirerek modern parklara dönüştürdük. Ayrıca buralar bu dönüşümle birlikte Kağıthane’nin havasını da büyük ölçüde temizledi’’ dedi.

500 bine yakın İstanbullunun ikamet ettiği Kağıthane’de mevcut parkların yanı sıra Hasbahçe, Sadabad, Akşemsettin ve Nurtepe gibi geniş mesire alanları da bulunuyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbullular özellikle hafta sonlarını ailecek parklarda ve mesire yerlerinde geçirmeye başladı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar şehrin stresinden biraz olsun uzaklaşıp rahatlayabilmeyi amaçlıyor.

4439616.jpg
6387764.jpg
1506179.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...