OSMAN HULUSİ EFENDİ BİR IŞIKTI

OSMAN HULUSİ EFENDİ BİR IŞIKTI

Darendeli Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi'nin anıldığı "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Osman Hulusi Efendi, 1'inci Dünya Savaşı döneminde yani zor zamanlarda dünyaya ışık gibi geldi" dedi.

10 Haziran 2016 - 12:38

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan ayına özel düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında Darendeli Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi anıldı. Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Nihat Karataş, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB) Esenler Şubesi Başkanı Aziz Damar, Esenler Battalgazi Malatya Gençlik Derneği Başkanı İrfan Köpürür ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DÜNYAYA BİR IŞIK GİBİ GELDİ

Programda Osman Hulusi Efendi'yi Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil anlattı. Allah'ın karanlık dönemlerde dünyaya aydınlık getirmek üzere hayırlı insanlar gönderdiğini söyleyen Şimşirgil, "Osman Hulusi Efendi, 1914'te, 1'inci Dünya Savaşı döneminde yani zor zamanlarda dünyaya ışık gibi geldi" dedi. Osman Hulusi Efendi'nin gönül yapmaya verdiği önemden bahseden Şimşirgil, "Osman Hulusi Efendi, insana sırtımızı dönmememiz gerektiğini buyuruyor. 'İnsanda bir kalp vardır, o kalp Allah'ın nazar ettiği bir yerdir. Kalbinde Allah sevgisinden başka aşk bulunmasın' sözleriyle, gönül kâbelerini ziyaret etmemiz gerektiğini söylüyor" diye konuştu.

GÖNÜLLERE HİTAP ETTİLER

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da Anadolu'yu mayalayan gönül erlerinin önemine değinerek "Bu programda bin sene önce Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinde ve islamlaşmasında büyük emeği olan bu gönül erlerine vefa borcumuz var. Onlar Anadolu'nun küçük beldelerinden, hanelerinden çıkan bu büyük insanlar. Onlar çok önemli gönül erleri yetiştirdiler. O gönül erleri, insanların gönüllerine hitap ederler ve bir nazarla insanların hayatını değiştirirler" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA SOMUNCU BABA EKMEĞİ

Konuşmalarının ardından Şimşirgil ve Çetinkaya'ya günün anısına Malatyalılardan birer tablo hediye edildi. Programın sonunda vatandaşlara 'Somuncu Baba Ekmeği' ikram edildi.

GRUP SEZGİLER'DEN KONSER

Gecenin sonunda Grup Sezgiler de Esenlerliler için bir konser verdi. Grup Sezgiler, sevilen çok sayıda ilahiyi seslendirdi. Esenlerliler de ilahilere hep bir ağızdan eşlik ettiler.

 

AHA-HABER AJANSI

2694139.jpg
5554801.jpg
2466952.jpg
1040309.jpg
6750864.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti