Meclis gündemi, personel ve yüksek gerilim hattı

Meclis gündemi, personel ve yüksek gerilim hattı

Esenyurt Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşimini gercekleştirdi.

10 Şubat 2015 - 10:17 - Güncelleme: 10 Şubat 2015 - 14:31

Esenyurt Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşimini de gerçekleştirdi.

Toplam 15 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıyı Meclis Başkan Vekili Av. Emin Batmazoğlu yönetti.

 

Gündem dışı söz alan CHP Grup sözcüsü Yavuz İren, Saadetdere Mahallesi’ndeki yüksek gerilim hattından dolayı mahalle sakinlerinin mağduriyetine ve belediyenin eski çalışanlarına yönelik görevlendirme konuları hakkında meclise sorular yöneltti.

 

Gündem dışı görüşülen konularda eski belediyenin personelleri ve evlerin üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarının konumu meclis gündemini oluşturdu.

 

Akboğa,“Hiçbir şekilde mağduriyete ve ayrımcılığa izin vermeyiz”

Yavuz İren’in konuşmasının ardından, Ak Parti Grubu sözcüsü Mustafa Akboğa soruları Saadetdere Mahallesi’ni harita üzerinden yanıtladı.

 

Akboğa,“ Hiçbir şekilde biz böyle ayrımcılığa ve mağduriyete izin vermeyiz. Bu memlekette kim mağdur olmuşsa biz hep yanında bulunduk. Bu konuları nereden çıkartıyorsunuz gerçekten şaşırıyoruz, lütfen biraz da vicdan muhasebesi yapın. Biz Saadetdere Mahallesinde ki elektrik hatlarında ıslah çalışmalarını geçen yaz aylarında yaptık. O bölgede elektrik hatlarında iyileştirme ve yükseltmeler yapıldı. Orada bulunan evler gecekondu tabiriyle yapılan evlerdir. Bu yüzden sıkıntılar yaşanıyor. Bizden önceki belediye bu evlerin oraya plansız bir şekilde yapılmasına göz yummuştur. Biz de önümüzdeki günlerde oradaki vatandaşlarımızla da bir araya gelerek bu projeyi hayata geçireceğiz. Belediyemizin sosyal birimi de mağdur olan vatandaşlarımıza yönelik gerekli tespitleri yaptı. Kimin ne ihtiyacı, talebi varsa belediye olarak biz bunu zaten yapıyoruz. Bunu yaparken de ayrım gözetmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

CHP Grup sözcüsü Yavuz İren yaptığı konuşmasında, belediye meclisi toplantısında eski belediye personellerinin durumu ve görevlendirmeleri konusunu vurguladı.

 

Karakaş, “Personellerin görevi farklı, talebi farklı”

Yavuz İren tarafından meclise yöneltilen, belediyenin eski çalışanlarına yönelik olan soruya da Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş cevap verdi.

Karakaş,“Bazı personellerimizde eskiden kalma bazı alışkanlıklar ve tembellikler var. Dolayısıyla görevlendirildikleri yerlerde kadrolarının haricinde farklı görev taleplerinde bulunuyorlar. Bu durumda da bizim iş alanlarımızın dışına çıkıyorlar. Bu sebeple görevlendirmede değişiklikler oluyor. Örneğin, temizlik personeli kadrosunda olan biri masa başı görev istiyor. Bu da mümkün olabilecek bir durum değildir. Temizlik personelimizin, temizlik yapması gerekiyor. Tek tesisle çalışılmıyor, Esenyurt Belediyesi’nin iş ve hizmet hacmi büyümüş durumdadır. Diğer tesislerimizde de görevlendirmeler yapılıyor” dedi.

 

Meclis 2’nci ve 4’ncü gündem maddeleri olan Çanakkale Biga İlçesi Gümüşçay Belediyesi ile Van ili Tuşba Belediyesi’nin Esenyurt Belediyesi kardeş belediye olmasına ilişkin komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

Şubat ayı meclis toplantısının 2’nci birleşiminde diğer gündem maddeleri üzerinde görüşülerek oy birliği ve oy çokluğu şeklinde meclis toplantısı tamamlandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...