İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Küçükçekmece’de de...

 İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Küçükçekmece'de de anıldı

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 81. yılında Küçükçekmece Belediyesi’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği panelde anıldı.

01 Ocak 2018 - 11:12 - Güncelleme: 01 Ocak 2018 - 11:18

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 81. yılında Küçükçekmece Belediyesi’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği panelde anıldı.

Sunuculuğunu CNN Turk Haber Spikeri Başak Şengül’ün yaptığı panele, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen konuk oldu. Şen, Akif’i anlattığı “ Bir Destan Adam” adlı kitabından anekdotları katılımcılarla paylaştı. Panele Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Besim Müftüoğlu da  iştirak etti.

“AKİF’İ ESERLERİNDEN TANIMALIYIZ”

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un döneminin en önemli düşünce insanlarından biri olduğunu belirten Şen, “ Akif, İslam dünyasını çok iyi tahlil etmiştir. Mehmet Akif’i kendi eserlerinden tanımamız lazım. Akif’i Safahat’ından tanıyabiliriz. Akif’i doğru ve kaynağından okumalıyız. Düz yazı ve nesirlerinden tanımalıyız. Bu yazılar, eğitimden sosyal hayata pek çok alanı kapsayan tespitlerle doludur. Akif, cami kürsülerinin halkı aydınlatmak için önemli makamlar olduğunu eserlerinde de yansıtmıştır. Burada verilen vaazların milli mücadelede de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.” dedi.

“İSTİKLAL MARŞIMIZI 48 SAATTE YAZMIŞTIR”

Mehmet Akif’in dostlarının ifadelerine göre şiirlerini çok zor yazdığını dile getiren Abdurrahman Şen, “Okuyanlar rahat anlasınlar diye Akif, şiirlerini çok zor üzerinde uğraşarak yazarmış. Fakat İstiklal Marşı’nı  48 saatte yazdığı iddia ediliyor. Bir saniyesini bile boşa harcamamış, 48 saatte şiiri teslim etmiştir. Akif’in Çanakkale ile ilgili yazdığı şiirden sonra yanına yaklaşacak bir şiir de henüz yazılmamıştır. Onun Çanakkale şiiri bir abide niteliğindedir. İstiklal Marşımıza bakış açımızı gözden geçirmeliyiz. Okullarımıza mutlaka İstiklal Marşı dersi konulmalı, kelime kelime İstiklal Marşımızın yorumlanması gerektiğini düşünüyorum çünkü İstiklal Marşı milli mutabakat metnimizdir.” diye konuştu.

2018/01/2018-01-01-11-18-00.jpg
2018/01/2018-01-01-11-18-04.jpg
2018/01/2018-01-01-11-18-08.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakırköy Adliyesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni düzenlendi
Bakırköy Adliyesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale...
TEŞEKKÜRLER İnş. Yük Müh. İbrahim Yılmaz ve Endüstri Yük. Müh. Necati Çilingir
TEŞEKKÜRLER İnş. Yük Müh. İbrahim Yılmaz ve Endüstri Yük....