İstanbul’un Fethinin 567. Yıl Dönümünde Fatih Sultan Mehmet...

İstanbul'un Fethinin 567. Yıl Dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han Kabri Başında Anıldı

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Fatih Camii Haziresinde bulunan türbesinde düzenlenen anma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, İl Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr Mustafa Çalışkan

29 Mayıs 2020 - 16:34 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 16:37

İstanbul’un Fethinin 567. yıl dönümünde, bir çağ kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han, kabri başında dualarla anıldı.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Fatih Camii Haziresinde bulunan türbesinde düzenlenen anma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, İl Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Fatih Kaymakamı Kaan Peker ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan katıldı.

Programda Fatih Camii İmamı Esat Şahin’in Kur’an tilavetinin ardından dua edildi. Anma ziyaretinin ardından aynı hazirede bulunan Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın türbesi de ziyaret edilerek tören sona erdi.

Vali Yerlikaya: “Mekanları Cennet Olsun”

Vali Yerlikaya, ziyaret sonrasında yaptığı paylaşımda, “Bir çağ kapatıp yeni bir çağ açan;

sevdası çağlar aşan, Fatih Sultan Mehmet Han ve #İstanbulunFethi’nde görev alan, “müjdelenmiş, övülmüş ordu”nun tüm neferlerini fethin 567. yılında rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

(somer dönmez)

2020/05/2020-05-29-16-36-16.jpg
2020/05/2020-05-29-16-36-21.jpg
Kaynak: istanbul valiliği

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...