İstanbul’da Perde Temizliği İşini Uzmanına Sorduk

İstanbul'da Perde Temizliği İşini Uzmanına Sorduk

Perde yıkama son yıllarda temizlik sektöründe ayrı bir alt sektör konumuna gelmiş durumda.

06 Haziran 2021 - 12:55 - Güncelleme: 06 Haziran 2021 - 13:16

Güngören'de Perde Temizliği İşini Uzmanına Sorduk
Perde yıkama son yıllarda temizlik sektöründe ayrı bir alt sektör konumuna gelmiş durumda. Özellikle ev ortamında yıkanmayan perdeler için tüketiciler dışarıdan firma çağırarak perdelerini yıkatmaktadır. Bizler de perde yıkama işini uzmanına sorduk ve önemli olabilecek ip uçları elde ettik.
İstanbul’un en büyük perde yıkamacılarından birisi olan İstanbul Stor Perde Yıkama firması sahibi Yavuz Beyin görüşlerini ve perde yıkama işinde tüketicinin dikkat etmesi gereken püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Öncelikle kısaca firmayı tanıyalım.
-- Yavuz Bey ilk olarak İstanbul Stor Perde Yıkama firması hakkında bilgi verir misiniz ?
-- Öncelikle tüketiciye ulaşma konusunda vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederim. Firmamız 2012 yılında kurulmuş ve stor perde yıkama hizmeti ile girdiği bu sektörde, İstanbul Avrupa yakasında ücretsiz servis imkanı ile perde yıkama hizmeti vermektedir. Önceliğimiz müşteri memnuniyetidir. Ve bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız. Teknolojik alt yapımız ile bu gün piyasada bulunan tüm perde çeşitlerini kusursuz bir şekilde yıkayabilme imkanına sahibiz. Biz sadece perde yıkıyoruz, yanında halı veya başka bir temizlik hizmetimiz yok. Fabrikamızda tüm yıkama parkurumuz perde yıkama üzerine kurulu. Fabrikamıza gelen tüm perdeler tam anlamıyla temizlenmiş bir şekilde çıkmaktadır.
-- Perdeler çamaşır makinesinde de yıkanabiliyorken tüketiciler neden dışarıdan firma çağırıyor?
-- Evet bu gün bir çok perde çamaşır makinesinde yıkanmaktadır. Ancak bazı perdelerin çamaşır makinesinde yıkanması imkansızdır. Bunlar kısaca stor perde, zebra perde, ipek perde, blackout perde, dikey perde gibi sıralayabiliriz. Bir de iş yoğunluğundan dolayı evde perde yıkatmayan müşterilerimiz de var. Bunlar genelde hanımların iş hayatında olmasından dolayı perdelerin yıkanması ile uğraşmadan direkt firmayla iletişime geçmekte ve perdelerini yıkatmaktadır.
Bir de çamaşır makinesinde stor perde yıkanır mı? Sorusu sıkça sorulmaktadır. Buna kısaca; kesinlikle yıkanmaz cevabını veriyoruz. Çünkü stor perdenin kumaşı kolalı bir kumaştır, kırıştığında iz bırakır. Ki zaten çamaşır makinesine de sığmayan bir kumaştır.
-- Tüketicilerin yaşadığı problemler genelde neler oluyor?
-- Güneşlik perdesi olsun, tül perde olsun bu tür perdelerde pek sorun çıkmıyor. Ancak stor perdelerde tüketici basit gibi görerek başına geçmekte ve maalesef bazen stor perdenin bozulmasıyla sonuçlanabilmektedir. Bu aşamada bize ulaşarak hizmet almak istemektedir. En sık karşılaştığımız problem bu diyebiliriz. Bir de merdiven altı diye tabir ettiğimiz kişiler var ki, tüketici verdiği perdeyi bile geri alamamakta, kişinin verdiği iletişim bilgilerinden bile ulaşamamaktadır. Bu konuda tüketicilere dikkatli olmalarını öneriyoruz.
-- Müşteriler perdesini yıkatmak için size ulaştığında neler yapıyorsunuz? Mesela perdesini kendisi mi söküyor?
-- Müşteri hiç elini dahi sürmeden perdesini yerinden söküyoruz, makbuz karşılığında perdesini teslim alıyoruz. Makbuz üzerinde perdenin cinsi, uzunluğu ve ücretini yazıyoruz ki müşteride bir soru işareti kalmasın. Fabrikamızda perde yıkama parkuruna giren perdeler temizlendikten sonra paketleme işlemi ile birlikte teslime hazır hale gelmektedir. Bu işlemler 24 saat ile 48 saat arasında sürmektedir. Eğer ki müşteri acil olarak perdesini isterse 24 saat teslim hizmetimiz ile perdesini teslim ediyoruz. Perdeleri teslim ettiğimizde isteğe göre yerlerine montajını da yapıyoruz. Böylece müşteri elini sürmeden perdesi yıkanmış ve yerine asılmış oluyor.
-- Tüketicilere söylemek istedikleriniz nelerdir? Özellikle dikkat etmeleri gereken hususları söyler misiniz?Perdelerini kime verdiklerini iyi bilsinler, gerekirse firma hakkında kısa bir araştırma yapsınlar. Sosyal medya hesapları bu konuda önemli olabilmektedir.Ev ortamında özellikle stor perdeler konusunda yıkanması çok riskli perde olduğu için evde yıkanmasını önermiyoruz.Yıkatacağı firma bir çok dalda hizmet veriyorsa dikkatli olmalarını öneriyoruz. Bu tür firmalar bazen fason dediğimiz başka firmalara yıkatmaktadır. Bu da iletişimde sorun yaşayabilmenize neden olmaktadır.“Perdemi yıkatacağım ama çok pahalıya yıkarlar” demesinler. Tüm müşterilerimize ücretsiz fiyat teklifi vermekteyiz. Ki fiyatlarımız piyasa fiyatlarından daha uygundur. Mutlaka fiyat teklifi almalarını öneriyoruz.Her şeyi internetten aradığımız günümüzde perde yıkama makalelerine pek de itibar etmemelerini ve bu işi mutlaka uzmanına sormalarını öneriyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi özellikle ev ortamında yıkanan perdelerde sıkça sorunlar çıkmaktadır. Bu konuda özel hassasiyet göstermelerini öneriyoruz.-- İstabul'da en çok tercih edilen perdeler hangileridir?
İstanbul'da güneşlik ve tül perdeden sonra en fazla stor perde, blackout perde, zebra perde şeklinde sıralayabiliriz. Güneşlik ve tül perdeler evde rahatlıkla yıkanabilmektedir. Ancak stor ve diğer perdelerin ev ortamında yıkanması hayli zordur. 
-- Son olarak perde temizliği için ev hanımlarına önerileriniz nelerdir?
Tüketicilerin perdelerini zamanında yıkamalarını ve yıkatmalarını özellikle öneriyoruz. Nasıl ki bir halı bir yatak örtüsü sık sık yıkanıyorsa perdeler de yılda yıkanmalıdır. Bize sık sorulardan birisi perdelerimi ne sıklıkla yıkamalıyım sorusu oluyor. Biz yılda en az 2 kere yıkanmasını öneriyoruz. Zamanında yıkanmayan perdeler gün geçtikçe dokusunda yıpranmalar olmakta ve bu da perdenin ömrünü etkilemektedir. Deterjan olarak da, piyasadaki çoğu matik deterjanlar perdelere zarar vermeden yıkamaktadır. Orta fiyatlı olanları tercih edebilirler. 
Yavuz Beye verdiği bilgiler için teşekkür ediyoruz. Umarız tüketicilerimiz bu bilgiler ışığında perdelerini yıkayacak veya yıkatacaklardır. Ayrıntılı bilgi için linke tıklayabilirsiniz: https://www.istanbulstorperdeyikama.com/

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...