Güngören Cemevi Muharrem ayının hikmetini ve bereketini yaşattı

Güngören Cemevi Muharrem ayının hikmetini ve bereketini yaşattı

AHA İSTANBUL - Muharrem ayı yas ayı olmasından dolayı 13 gün yas orucu tutan Güngören Cemevi sakinleri, düzenledikleri kurban lokma sofrasında dostlarını ağırladı.

07 Eylül 2020 - 08:56

Başkanlığını Kenan Yerlitaş'ın yaptığı Güngören Cem Evi Pir Sultan Abdal Derneği Kerbela şehitlerini istinaden 12 gün tutulan yas orucundan sonra 13. gün aşure  dağıtımı gerçekleşti. Pazar günü düzenlenen kurban lokması sofrasında da canlar bereket sofrasında bir araya geldi. Dernek başkanı Kenan Yerlitaş ve yönetim kurulu üyeleri Sevil Toraman, Şadiye Bozyurt, Suna Alhas, Zübeyde Eligüzel,  Aysel Altınel, Murat   Altınel gelen misafirlerine hizmet yarışında adeta birbirleriyle yarıştılar. Kurban lokma bereket sofrasında bereket duasını dede  Kasım Göçmen okurken sofra bereketinde  Büyükşehir belediyesi meclis üyesi Alaattin Aktay, Zeytinburnu Cemevi Başkanı Hakan Rakip, Güngören belediyesi meclis üyesi Kenan Güler,  eski meclis üyesi CHP kurultay delegesi Muharrem Aydın, Cemevi eski kurucu başkanı İbrahim Kızılkan, eski başkanlardan Nasip Saltık, işadamı Ergün Şaroğlu ve ismini sayamadığım çok sayıda katılımcı yediden yetmişe sofra bereketinde yerlerini aldılar. 

Kurban lokma bereketine bereket katan, gazetemize verdiği demeçte müjdeli haberi veren İstanbul Büyükşehir belediyesi meclis üyesi  eski Güngören CHP ilçe başkanıda olan Alaattin Aktay , Güngören'e Cemevi yapılması için çalışmaların başlatıldığının müjdesini verdi. Meclis üyesi Alaattin Aktay Güngören belediyesi ve Büyükşehir belediyesi nezdinde çalışmalar ve görüşmeler devam ediyor. Meclis üyeliğimizin kalan bölümünde İnşallah Güngören'imize  Bir Cemevi mülkiyeti kazandıracağız dedi. 

Davete icap edenler Cemevi'nin bereket kutusuna da gönüllülerinden kopan yardımı yaptılar. 

12 günlük matem orucu zamanında kırmızı renkli içecekler içilmez, sakallar kesilmez, eğlenceler yapılmaz.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu