FATİH’TE ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN "ÖZEL EĞİTİM...

FATİH’TE ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN "ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI" AÇILDI

Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte Fatih’te engelli öğrenciler için "Özel Eğitim Sınıfları" açıldı. Yaşıtları gibi Engel ‘siz’ eğitim almak isteyen engelli öğrenciler de ilk ders zilinin çalmasıyla okul heyecanını yaşadı.

16 Eylül 2014 - 11:13 - Güncelleme: 16 Eylül 2014 - 11:18

 Üç aylık yaz tatili ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için 2014 -2015 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Bazı engelleri olması dolayısıyla yaşıtları gibi okula gidemeyen öğrenciler için de Fatih Belediyesi tarafından “Özel Eğitim Sınıfları” açıldı. 2 ay içerisinde sayılarının 33’e çıkarılması hedeflenen okullardan bir de Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından açıldı.  Özel sınıfların ilki Kocamustafapaşa İlkokulu’nda hayata geçen özel eğitim sınıfları projesinde  down ve west sendromu çocuklar, konuşma yetersizliği olan, dikkat eksikliği, hiperaktif, davranış bozukluğu gibi bazı sorunlar ve engeli olan çocuklar başta olmak üzere eğitim gördü.

 

ARTIK EĞİTİM STRATEJİMİZ GENİŞLİYOR

 Çocuklarla yakından ilgilenip aileleriyle sohbet eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Artık eğitim stratejimiz genişliyor. Özel eğitim gerektiren öğrencilerimizin normal okullarda kendi yaşıtlarıyla yetişmesi için neredeyse bütün okullarda artık özel eğitim sınıfları var. Bu sınıfların toplum açısından daha iyi sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız eğitim – öğretim dönemi boyunca gerekli araç gereçler konusunda da destek vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENDİ

 Çocuklar özel öğretmenlerinden eğitim alırken aileler de çocuklarına sınıfta eşlik etti. İlk gün daha çok eğlencelere yönelik yapılan eğitimlerde sayı ve harf çalışmaları da yapıldı. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki gurup halinde gerçekleştirilecek eğitimler yıl boyunca devam edecek.

Çocuğunu okula getiren anne Ayşe Kestenci, “Oğlum yaşıtlarına göre daha olgun. Bu yüzden buraya getirdim. Çok mutluyum. Çocuklarımız yaşıtlarıyla birlikte aynı okulda aynı düzeyde eğitim alabilecek. Bu yüzden çok güzel bir eğitim sistemi olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.  Oğlu Erhan Kestenci de yeni sınıfını çok beğendiğini söyledi.

 

İLETİŞİM: Yüksel Göktürk :0533 695 37 45

1859400.jpg
7465080.jpg
2672143.jpg
2238775.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik Yolculuğu camiden kıtalara ulaşıyor
Kardeşlerini unutma Dernek Başkanı İmam Yunus Aslım'la İyilik...
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu