Etiyopya Cumhurbaşkanı Wırtu: "İmalat sektörünün merkezi...

Etiyopya Cumhurbaşkanı Wırtu: "İmalat sektörünün merkezi Etiyopya olacak"

Kemerburgaz Üniversitesi, Etiyopya Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wırtu’ya ekonomi alanında fahri doktora unvanı verdi.

11 Şubat 2017 - 11:05 - Güncelleme: 11 Şubat 2017 - 11:13

Bağcılar Mahmutbey Kampusu’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Wırtu, fahri doktora unvanı verilmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu belirtti. Bunu tarihi ilişkilerin gelişmesinin önemini takdir eden bir adım olarak değerlendirdiğini ifade eden konuk Cumhurbaşkanı Wırtu, “Beş yıl önce Ankara’da Büyükelçilik görevimi yaparken böyle bir onuru yaşayacağımı hayal dahi edemezdim. Bu unvana yakışır birisi olacağıma söz veriyorum” şeklinde konuştu. İki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarlı şekilde devam ettiğini de vurgulayan Wirtu, şöyle konuştu: “Bu ziyaretim sırasında iki ülkenin hükümetleri olarak karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğinde fikir birliğine vardık. En üst düzey yetkililer olarak ülkemizde Türk yatırımcıların altyapı, imalat, enerji sektöründe yatırım yapabileceğini konuştuk. Dar boğaz yaşandığında alternatif finansmanın nasıl sağlanacağını görüştük. Ankara’dayken Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüştüm”  2025’te Etiyopya’nın orta gelirde ülkelere katılacağını da savunan Wırtu, yeni bir plan başlatmak üzere olduklarını ve ülkesini imalat sektörünün merkezi haline getireceklerini söyledi. Wırtu, “Ankara’daki en üst düzey yöneticilerle yaptığımız görüşmelerde Türk işadamlarını bu yönde teşvik edilmesi ricasında bulunduk.  Etiyopya’da sanayi parkları kurma işine başlıyoruz. Kamu ve özel Türk firmaları bu alanlara yatırım yapmasını tavsiye ediyoruz. Sanayi tesisleri kursunlar, sanayi bölgelerine dahil olsunlar” dedi.
“ÜNİVERSİTEMİZİN YÜZDE 14’Ü ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİ”
Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan da öğrencilerinin yüzde 14’ünü 55 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerin oluşturduğunu belirterek, “Üniversitemiz 2017 yılında Türkiye’de en fazla uluslar arası öğrenciye kapılarını açan ilk 3 üniversiteden biri olmuştur” diye konuştu.  
CUMHURBAŞKANI WIRTU’YA CÜPPESİNİ PROF.ERHAN GİYDİRDİ
Cumhurbaşkanı Wırtu’ya cüppesini giydiren Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan daha sonra diplomasını takdim etti. Üniversitenin Ekonomi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sevil Acar Aytekin ise berat sundu. Programa eski bakanlardan Bülent Akarcalı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Etiyopya’nın İstanbul Fahri Konsolosu İmam Altınbaş ile öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...