ESKAM’LA İşsizliğe Son

ESKAM'LA İşsizliğe Son

Esenler'de iş arayanların umut kapısı olan ESKAM, Esenler'in yanı sıra Türkiye genelinde de istihdam oranının arttırılmasına katkı sağlıyor.

16 Aralık 2016 - 15:05

Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM), ilçede gencinden yaşlısına tüm işsizlere ümit olmaya devam ediyor. ESKAM, iş sahibi ettiği vatandaşlarla, Türkiye'deki işsizlik sorununa da çözüm oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı yüzde 11.4'tü, eylül ayında ise işsizlik oranı yüzde 11.3 olarak gerçekleşti.

BİN ELEMAN ARANIYOR!

ESKAM, 6 yıldır olduğu gibi bugün de bir yandan ilçede iş arayanlarla işverenleri buluşturup istihdamı arttırmaya bir yandan da Türkiye'deki işsizlik oranını düşürmede katkı sahibi olmaya devam ediyor. 6 yılda yaklaşık 26 bin kişinin istihdam edildiği ve Esenlerlilerin umut kapısı hâline gelen ESKAM; güvenlikten lojistiğe, üretimden temizliğe, çağrı merkezinden idari personele kadar çeşitli iş kollarında yaklaşık 1.000 (bin) eleman arıyor. Türkiye'nin önde gelen firmalarının da yer aldığı 236 şirketle ESKAM, iş ve eleman arayanlara köprü olmayı sürdürüyor. ESKAM ile iş sahibi olmak isteyenler, Nene Hatun Mahallesi Çinçindere Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Hizmetler Binası'ndaki ESKAM'a direkt olarak veya 440 09 00 numaralı telefondan ulaşabiliyorlar.

İSTİHDAMA YÖNELİK YENİ PROJE          

Esenler ve İstanbul'daki istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren ESKAM, İstanbul Kalkınma Ajansı'na bir proje için başvurdu. ESKAM'ın "İstanbul İstihdam Trendinin Araştırılması" projesiyle istihdamın önündeki engeller bilimsel olarak tespit edilecek. Proje kapsamında çeşitli çalıştay ve araştırmalar yapılacak. İstanbul'daki istihdam oranını arttırmak için çözüm önerileri geliştirilecek.

680775.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...