ESENLER’DEN HZ. PEYGAMBER’E ÖVGÜLER

ESENLER'DEN HZ. PEYGAMBER'E ÖVGÜLER

AHA- İSTANBUL Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Naat Gecesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Hazreti Peygamber'i anmak ve anlamak için öncelikle O'nu kendimize rehber edinmemiz lazım" dedi.

29 Haziran 2015 - 19:31

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen 11'ncisi gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİRBİRİNİ ÇOK SEVEN KARDEŞLER OLMALIYIZ

Naat Gecesi'nde meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Hz. Peygamber'i anlamak ve anmak sadece naatlar okumakla değil, onun yolundan gitmektir. O'nun ümmeti olmak için; O'nun hayatını kendi hayatımıza, O'nun düşüncelerini kendi düşüncelerimize, O'nun rehberliğini kendimize rehber edinmemiz lazım. Ramazan'ı fırsat bilerek kendimizi sorgulamamız, kendimize çekidüzen vermemiz lazım. Ümmet olma idrakini yeniden kuşanmalıyız, ümmet olma heyecanını yeniden kuşanmamız gerekiyor. Bu geceler bizlere inşallah vesile olur. Hz. Muhammed (S.A.V.)'in ümmetinden olmak için önce sapasağlam kardeşler olacağız, birbirimizi çok seveceğiz, birbirimizin derdiyle dertleneceğiz. İşte bu şekilde ümmet olmanın heyecanı kuşanacağız" dedi.

 

Esenler'de her bir hane için hatim okunduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Göksu, "Kadir Gecesi'nde bu meydanda olacağız. Çok büyük bir katılımla çok büyük bir dua gecesi yapacağız. Hanımefendileri, beyefendileri, çoluk çocuk, yaşıl genç demeden tüm Esenler'i Dörtyol Meydanı'na bekliyoruz. Tabi Kadir Gecesi olunca İstanbul'un Kadir Abisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş da bizimle beraber olacak" şeklinde konuştu.

 

EN GÜZEL ŞİİRLER O'NUN İÇİN OKUNDU

Başkan Göksu'nun ardından ilk olarak Prof. Dr. Nurullah Genç sahneye çıktı. Genç, Hz. Muhammed'e övgülerle dolu olan ve dillerden dillere dolaşan "Yağmur" adlı şiirini okudu.

Gecede, Ataşehir Mimarsinan Camii İmam Hatibi Yunus balcıoğulu Süleyman Çelebi'nin Mevlid-i Şerif'inden bir bölüm; sunucu ve dublaj sanatçısı Emrullah Uzun da şiirler seslendirdi.

 

ESENLER DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Başkan Mehmet Tevfik Göksu, Naat Gecesi'nin ardından Anadolu Sokağı'nı ziyaret etti. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Göksu, Samsunlu Dernekler Platformu tarafından düzenlenen sahur sofrasına konuk oldu. Esenler'de Ramazan'ın tüm güzellikleri ile yaşandığına dikkat çeken Başkan Göksu, "Esenler'deki iftar ve sahur sofralarında kardeşliğimizin en güzel örneklerini yaşıyoruz. Buradaki hiç bir kardeşimizin bu sahura ihtiyacı yok. Ama her birimizin bir şeye ihtiyacı var. O da dostluğa, kardeşliğe, muhabbete ihtiyacı var. Onun için önce muhabbetimizi yükseltmeliyiz" diye konuştu.

 

Esenler'in son yıllardaki yatırım ve hizmetlerle büyük bir gelişim ve değişim yaşadığına dikkat çeken Başka Göksu, " Esenler'de sadece son beş yılda kamulaştırma için 348 milyon lira harcadık. 11 Mayıs'ta tarihi projeyi açıkladık. İnşallah 10 yıl sonra tüm dünya Esenler'i görmeye gelecek. Esenler, İstanbul'un, Türkiye'nin, Dünya'nın örnek şehri olacak. Esenler, dünyaya model olacak. Biz yapacağız, dünya da örnek alacak. Sizler de bu şehirde yaşamaktan guru duyacaksınız" dedi.

 

 

HABER-AHA

6495130.jpg
6661758.jpg
7779639.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti
Ali Kemal Kazdal'ın abisi Yunus Emre Kazdal hayatını kaybetti