Engelliler Birliği Derneği Başkanı: Toplumumuzun Yüzde 14’ü...

Engelliler Birliği Derneği Başkanı: Toplumumuzun Yüzde 14’ü Engelli

AHA-Güngören-Güngören İlçemizde bulunan Anadolu Engelliler Birliği Derneği, engelli ve engelli ailelerini bilinçlendirmeye devam ediyor.

11 Eylül 2015 - 10:37

 

İstanbul’un Güngören ilçesinde yer alan Anadolu Engelliler Birliği Derneği dün eğitimcileri yönelik bir program düzenledi. Programın amacı eğitimcileri, engellileri ve vatandaşları bilinçlendirerek engellilere kolay yaşam ve onların eğitimine yardımcı olabilmek. Programın kendileri açısından verimli geçtiğini dile getiren Dernek Başkanı Hasan Çatalbaş, “Topluma yön veren kesim eğitimciler olduğu için bu programı onlara yönelik yaptık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Kahraman ve çok değerli Şube Müdürü Yıldız Çardak’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu kampanyada bize çok destek oldular” dedi.

300-350 eğitimcinin programa katıldığını belirten Çatalbaş, “ Görme engellilere yönelik birçok kurslarımız var vatandaşlarımızı bu kurslara bekliyoruz. Bu kurslarda engelleri aşmaya, engelleri yıkmaya çalışıyoruz. Şuan toplumumuzun yüzde 14’ü engelli. Engelli kavramını ya da hastalığını 5 gruba ayırıyoruz. Süregen, Görme, Zihinsel, Ortopedik ve İşitme engelliler olarak sınıflandırabiliriz. Amacımız engellileri anlama ve birlikte yaşamayı öğretmektir. Bu konuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tabi çok eksik var en büyük eksiklikte eğitimde. Engellilerin gelişmesi açısından ve sadece engellilerin değil tüm vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmesi açısından eğitime öncelik veriyoruz ve bu programı da onun için eğitimcilere verdik. Şu bir gerçek ki, toplumumuz ne yazık ki engelliler konusunda duyarsız, oldukça gerideyiz. Şuan sokağa çıksanız bununla ilgili bin bir çeşit eksikle hatayla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden ailelere ve katılmak isteyen vatandaşlara eğitim, seminer, kurs veriyoruz. Bizim faaliyetlerimizi devam ettirebilmemiz için halk desteğine ihtiyacımız var. Amacımız engellilerin engellerini kaldırabilmek” diye konuştu. 

Haber: Abdulmuttalip ALNIAÇIK

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...