Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar:...

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: Okullar açılmalıdır

MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu na bağlı Diriliş Eğitim Sendikasından cesur ve aykırı bir ses çıktı.

27 Eylül 2020 - 21:30

Kimsenin net olarak ifade edemediği okullar açılmalı mı, açılmamalı mı? Sorusuna bugüne kadar net ve cesur bir ses çıkmamıştı.  

Mehmet Nuri Kaynar: Çocuklarımızı ne zaman biteceği belli olmayan bir virüs yüzünden ve korunması mümkün olan bir virüs yüzünden bu kadar uzun zaman okuldan uzak tutamayız. Bunun toplumsal yaralarının oluşturacağı tahribat virüsten daha az değildir. diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada Okullar açılmalı, öğretmen ve öğrenciler buluşmalıdır. Dedi.

Yapılan açıklamada haftada bir-iki günde olsa öğrencilerimiz öğretmenleriyle buluşmalı okula aidiyet duyguları kaybettirilmemelidir. Denildi.

Orijinal yaklaşımlarıyla gündem oluşturan Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı- Eğitimci Yazar Mehmet Nuri Kaynar açıklamasında şunlara değindi.

Çocuklarımızı ne zaman biteceği belli olmayan bir virüs yüzünden ve korunması mümkün olan bir virüs yüzünden bu kadar uzun zaman okuldan uzak tutamayız. Bunun toplumsal yaralarının oluşturacağı tahribat virüsten daha az değildir.

Zor günler yaşadığımız bu dönemde bütün eğitim camiasının her kademe de çalışanları, okul yöneticileri ve öğretmenler öğrencileri için büyük fedakârlıklar göstererek EBA uzaktan eğitim başta olmak üzere sosyal medyanın bütün araçları ile imkânlar ölçüsünde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bu başarının okulların her kademesinde ki öğrencilerimiz için gerekli tedbirler ve planlamalar çerçevesinde biran önce açılmasıyla taçlandırılması gerekir.

Öğrencilerimizin okula karşı besledikleri aidiyet duygusu kaybedilmeden tıpkı okulöncesi ve birinci sınıflar gibi diğer sınıflarımız da haftada birer gün arayla da olsa okula devamlarını sağlamalıyız.

Haftada bir-iki günde olsa öğrencilerimiz öğretmenleriyle buluşmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti