ÇOCUK DOSTU ESENLER

ÇOCUK DOSTU ESENLER

AHA-Esenler-Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ve her mahalleden bir çocuğun katılımıyla "Çocuk ve Yerel Yönetim İlişkisi" başlığı altında bir çalıştay düzenledi.

10 Eylül 2015 - 10:31

Kurulduğu 2012 yılından itibaren şehir ve insan odaklı onlarca proje ve çalışmanın hayata geçirildiği Şehir ve Düşünce Merkezi'nde atölye çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Tekstilkent'teki Şehir Düşünce Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda, Mahalle Muhtarlarıyla Esenler'de çocuklar için oluşturulacak alanlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

MUHTARLAR ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTI

Marmara Üniversitesi  Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yasemin Çakırer Özservet ve Semra Boz yönetiminde gerçekleşen çalıştayda muhtarlarla birlikte; mahalle, çocuk, çocukla ilgili oyun alanları, çocuk eğitimi, bilgi evleri, çocuk sokağı, çocuklarla ilgili olarak ailenin bilinçlendirilmesi ve sokak güvenliği konuları değerlendirildi. Mahalle muhtarlarının ilçede çocuk sokağı sayısının artırılmasını talep etmeleri dikkat çekti.

ÇOCUKLARA SÖZ HAKKI

Çalıştayın ikinci oturumunda her mahalleden katılan çocuklarla çocuk aile ilişkisi, çocuk sokak ilişkisi, çocukların daha fazla oyun alanı ve park, okullara erişim talepleri, çocuğun birey olması konusu, çocukların bilgi evlerinden daha fazla yararlanma istekleri konuları değerlendirildi.

ÇALIŞTAY KİTAPLAŞTIRILACAK

Çalıştayın sonuçları 7 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek olan  "Herkes İçin Dost Kentler Atölyesi" kapsamında kamuoyuna sunularak kitaplaştırılacak.

 

 

AHA HABER MERKEZİ

3820515.jpg
3387284.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...