Beyoğlulu çocuklar Sunay Akın İle Tarihe Yolculuk Yaptı.

Beyoğlulu çocuklar Sunay Akın İle Tarihe Yolculuk Yaptı.

04 Şubat 2010 - 12:56

AHA-İSTANBUL Turabibaba Kütüphanesi’nin kırmızı sedirleri şair - yazar Sunay Akın’ı ağırladı. Beyoğlulu çocuklar, tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün moderatörlüğünde gerçekleşen Kırmızı Sedir Söyleşileri’nde Akın’la keyifli bir tarih söyleşisi yaptı.
“İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” vizyonunda Beyoğlulu çocukları tarih, kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. ‘2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları’ kapsamında gerçekleşen etkinliklerden biri olan Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin ikinci konuğu şair-yazar Sunay Akın’dı. 3 Şubat Çarşamba günü Turabibaba Kütüphanesi’nde Beyoğlulu çocuklarla buluşan Akın, onlarla tarih üzerine keyifli bir söyleşi yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen söyleşi iki saat sürdü.

BEYOĞLU TARİHİ ÜZERİNE KEYİFLİ SOHBET

Sunay Akın’la sohbet etmek isteyen Beyoğlulu çocuklar saatler öncesinden kırmızı sedirlerdeki yerlerini aldı. Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün’ün moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide çocuklar Akın’la keyifli ve farklı bir tarih yolculuğuna çıktı. Kasımpaşa’nın ve Beyoğlu’nun tarihini bir meddah üslubu ile çocuklara anlatan Akın, onlarla Haliç’in, tersanelerin, gemilerin, denizaltıların hikayeleri arasında dolaştı. Çocuklar Fatih Sultan Mehmet’in defterine çizdiği resimlerin hikayesini dinlerken hayal dünyalarında yeni sayfalar açtı. Akın’ın kendisini meraklı bakışlar ve mutlu gözlerle dinleyen çocuklara bir de sürprizi vardı. Kızkulesi’nde doğan ve 4 yaşına kadar bu kulede yaşayan, daha sonra Kasımpaşa’da büyüyen tarihteki tek insan olan Jale Özçilengir’i sahneye davet etti ve onu çocuklarla buluşturdu. Oldukça keyifli geçen söyleşiye çocuklar kadar Beyoğlulu gençler ve kadınlar da ilgi gösterdi.

ÇOCUKLAR KENTİN TARİHİNİ ÖĞRENMELİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocuklarımıza 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’u anlatmamız gerek. Bu bakımdan 2010 yılını Beyoğlulu çocuklara ayırdık. 2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları kapsamında semt konaklarında, Turabibaba Kütüphanesi’nde, gençlik merkezlerinde, ilçenin her noktasında yapacağımız etkinliklerde çocuklarımız kentin tarihini, kültürünü ve sanatını öğrenecek” dedi.


SEMT TURABİBABA KÜTÜPHANESİ İLE DEĞER KAZANDI

Söyleşi sonrası Turabibaba Kütüphanesi’ni gezen Akın, kütüphanenin İstanbul’un en güzel kütüphanesi olduğunu söyledi. Akın, “Kasımpaşa İstanbul’un ve Beyoğlu’nun çok değerli bir semtidir. Bu semt Turabibaba Kütüphanesi ile daha da değer kazandı. Bu kütüphanenin pencerelerinden gelen ışık kitaplardaki ışıkla birleşince harika bir mekan ortaya çıkmış. Burada günlerce kitap okumak istiyorum. Kapıyı kilitleyin beni bu kütüphanede bırakın. Semtinde, mahallesinde kütüphane olan çocukları kötülük bizden alamaz. Çocukları korumanın yolu onların yaşadığı yerlere kütüphaneler yapmaktır. Ayrıca, o kütüphanelerde etkinlikler düzenlemektir. Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin ruhsal ve kişisel gelişimlerinde önemli bir payı var” dedi Kendisini büyümeyen bir çocuk olarak tanımlayan Akın çocuklarla birlikte olmanın kendisine ayrı bir değer kattığını, onların gözünde özgür ve yaratıcı düşünceyi gördüğünü söyledi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, söyleşi sonunda Sunay Akın’a keyifli sohbetinden dolayı kendisine teşekkür etti ve çiçek takdim etti. Beyoğlulu çocuklar söyleşi sonrası Sunay Akın’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a tebrikler yağıyor
Malatyalılar değerlerine sahip çıkıyor, Abdulkadir Altınhan'a...
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin Anlaştı
Özgür Subaşı Su Mengüç ile Gala Tv Medya Ajansı İçin...