Abdulcelil Gök: Gençler boş zamanlarını verimli değerlendirmeli

Abdulcelil Gök: Gençler boş zamanlarını verimli değerlendirmeli

"Farkında ol, değişimi fark et" projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Güngören Green Park Otel'de düzenlenen panelde, özellikle lise çağındaki gençlerimiz için "bağımlılık" masaya yatırıldı.

31 Ekim 2016 - 13:54 - Güncelleme: 31 Ekim 2016 - 14:20

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği, Güngören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen "Farkında ol değişimi fark et" programı kapsamında, Green Park'ta eğitimciler, dernekler ve öğrenciler için bir panel düzenlendi. Panelde özellikle lise çağındaki gençler için "her türlü bağımlılıktan korunma" masaya yatırıldı. Konuşmacılar arasında, Doç.Dr.Defne Tamar Gürol,  Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve proje koordinatörü Abdulcelil Gök yer alırken; özellikle madde bağımlılığının nedenleri üzerinde duruldu.

Sunuculuğunu Mehmet Öner Ergün Öner Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Tekin'in yaptığı panelde, Güngören'de bulunan 5 orta okul ve 4 lise kapsamında hayata geçirilen projede gençlerin bağımlılıklarının ne durumda olduğu, bağımlılıktan korunma yolları, öfke kontrolü ve doğru iletişim konuları hakkında bilgiler verildi. Proje Koordinatörü Abdulcelil Gök özetle şunları söyledi: " Güngören'de 5 orta okul ve 4 liseden toplam 200 kadar öğrenciye ve ailelerine 12 hafta kadar öfke kontrolü, doğru iletişim ve bağımlılıktan korunma hakkında çeşitli eğitimler verildi. Gençlere hayatlarındaki boşluğu doğru şeylerle doldurmaları konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Burada anne ve babalara da büyük görev düşüyor. Çocuğun eline tablet vererek boş zamanı doldurulmaz. Çocuklarımıza teknolojiyi ve özellikle interneti doğru amaçlar için kullanmayı öğretmeliyiz" dedi.

5819043.jpg
974004.jpg
4019431.jpg
6893061.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların simyasını bozdular
Vali Hamza Aydogdu ve Başkan Bünyamin Demir bürokratların...
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını kaybetti
Cemevi başkanı Kenan Yerlitaş'ın abisi Bedri Yerlitaş hayatını...