İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’dan...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'dan Şiddetli Yağış Uyarısı!

İBB Başkanı Kadir Topbaş,''İstanbul için uyarılarda bulunan meteorolojiye göre bu gece,sabah yağış olabilir.Vatandaşlarımızın uyarıları dikkate almaları ve mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz''dedi.

21 Ağustos 2017 - 17:43 - Güncelleme: 21 Ağustos 2017 - 18:20

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul için uyrıda bulunan meteroloji uzmanlarının uyarılarına İstanbul Halkının hassasiyet göstermelerini isteyerek,'' meterolojiye göre bu gece ve sabah şiddetli yağmur yağabilir.Nem oranı aniden soğuyarak buza dönüşüp dolu olabilir. Vatandaşlarımız mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmaya önem vermeli'dedi.

Topbaş şöyle devam etti:İstanbul yağışlı günlere girdi.Sabah saatlerinde Sarıyer,Beykoz,Şile bölgelerinde yoğun bir yağış görüldü.Meterolojiye göre bu gece ve sabah yağış bekleniyor.Nem soğuyarak buza dönüşüp dolu olarak yağabilir.Biz gezegenimizi kirletirsek,çevremize saygı göstermezsek  gezegenimiz yaşanmaz hale gelir.Bunu beraberce yapmalıyız.Bu sadece idarecilerin alacağı tedbirlerle olmaz.Birey olarak herkes bu hassasiyeti gösterirse sorunların üstesinden kalkarız.

Yağışların ardından nerede ne yapılması gerektiği konusu için su biriktirme haritası çıkartılması yönünde talimat verdim.İstanbul'un ana arterleri ve meydanları başta olmak üzere su birikme haritası çıkarmaları için çalışma başlattık.Haritalar çıkarılacak,nerede su birikiyor,nerede yoğunluk oluşuyor,bu haritalar sayesinde göreceğiz.

Kaynak: AHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...