Bahçelievler Belediyesi; Vatan Sevgisi Engel Tanımıyor!

Bahçelievler Belediyesi; Vatan Sevgisi Engel Tanımıyor!

Askerlik çağındaki zihinsel ve bedensel engelli 16 genç için "Temsili Askerlik" uygulamasına katılmadan önce ellerine kına yakılarak, uğurlama töreni düzenlenecek.

03 Mayıs 2017 - 16:26

Bahçelievler Belediyesince Engelliler Haftası kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen askere uğurlama töreni 4 Mayıs 2017 Perşembe Günü saat 12.00’de Bahçelievler Belediye Başkanlık Binası önünde gerçekleşecek. Bahçelievler’de ikamet eden engelli gençler, yapacakları bir günlük sembolik askerlik öncesi kınalı uğurlama töreninde bir araya gelecek.

Askere uğurlanacak kınalı kuzular, çalınacak davul-zurna eşliğinde, engelli yakınları ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından karşılanacak.

İBB Engelliler Mehteran Ekibinin mini konserinden sonra etkinliğe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde devam edilecek. Bahçelievler’de ikamet eden 1997 ve öncesi doğumlu 16 bedensel ve zihinsel engelli asker adayının ellerine kınalar yakılarak asker bohçası armağan edilecek.

Geleneksel kına yakma merasimi, İBB Engelliler Halk Oyunları ekibi gösterisi ve sanatçı Burak Kibar’ın sahne alacağı eğlencenin ardından asker adaylarının vatani görevlerini yapacakları kışlaya uğurlanmalarıyla sona erecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...