Adem Eyüpoğlu’nun kaleminden " Dijital Tanrı, Yapay Zeka...

Adem Eyüpoğlu'nun kaleminden " Dijital Tanrı, Yapay Zeka " kitabı çok ses getirecek

AHA - Gazeteci – yazar Adem Eyüpoğlu, yapay zekânın, yeni sistemlerin ve tüm bunların sonucunda kaçınılmaz olan gerçek değişimi, okura sıklıkla “Korkmalısın ki değiştirmek için bir şey yapmaya başlamalısın.” diyerek irdeliyor.

18 Mayıs 2020 - 13:57 - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 14:15

Gazeteci – yazar Adem Eyüpoğlu, gerçeklik algısına temas eden, bildiğimizi sandığımız şeyleri bilmediğimiz halleriyle anlatan kitabı Yapay Zekâ ile distopik yeni dünya sistemine cesur bir eleştiri getiriyor. Anlatısında, yapay zekânın, yeni sistemlerin ve tüm bunların sonucunda kaçınılmaz olan gerçek değişimi, okura sıklıkla “Korkmalısın ki değiştirmek için bir şey yapmaya başlamalısın.” diyerek irdeliyor. Hâlihazırda yaratılmış olan korku evreninden çıkmak için elini uzattığı okura aynı zamanda bu kaotik gerçeklik yanılsamasını yerle bir edecek formüller sunmayı başarıyor.

“Korku bizim en mantıklı görünen kararlarımızı bile mantıksızlaştırabilir. Korku öyle baskın bir duygudur ki en güçlü görünen kişilerin bile karar almasını engeller. Hatta korku, biz farkında bile olmadan harekete geçerek bizi vazgeçmemiz gerekene daha da bağımlı bir hale getirir.”

Masum Olmayan Gerçeklik

Akıcı ve yalın anlatımında, geçmişte temelleri atılan ve yaşamakta olduğumuz yeni çağın aslında pek de masum olmadığına, bazen bildiklerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğine dikkat çekiyor. Adem Eyüpoğlu, sıklıkla altını çizdiği, aslında tüm bunlardan kurtulmanın, bilinçlenmek ve uyanmakla mümkün olduğunu anlatırken, karanlık tablonun ortasına umutlu bir gelecek resmi çiziyor. Bunun için vazgeçebilmek, minimal ve daha az tüketime yer veren bir sadelik gerekiyor. Kitap ilerledikçe sayfalar arasında donup kalan okur sonunda derin bir nefes alıyor. Çünkü yazar geleceği değiştirmenin formüllerini sıralıyor.

“Terk etmeyi bırakırsanız, korkularınızı, ön yargılarınızı ve mazeretlerinizi de geri de bırakmış olursunuz. Teknolojiden, sistemden, robotik bir yaşamdan kurtulmak için siz de terk edin.”

Yazardan Direkt Yayınevi tarafından yayımlanan Yapay Zekâ’yı, gerek bilim ve araştırma türünü sevenler gerekse kişisel gelişimi için farklı bir yöntem arayanlar ama en çok da çarpıcı gerçeklerle tanışmak isteyenler, e-kitap formatıyla www.heryerdekitap.com’da ve internet kitapçılarında keşfedebilirler.

Gazeteci - Yazar  Adem Eyüpoğlu Kimdir?

Ordu'nun Kumru
iİlçesinde dünyaya geldi.
2000 yılında Fatsa Lisesinden mezun oldu.
2001 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. 2005 Yılında mezun oldu.
2007 yılında Denizli’de vatani görevini tamamladıktan sonra Life Medya’da dergi editörlüğüne başladı.
2008 yılında ilk kitabı olan ‘Dün, Kendime seni anlattım’ adlı şiir kitabını yayımladı.
Adı geçen eser ile aynı yıl en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3.’lüğü ödülüne layık görüldü.
2009 yılında Güngören Belediyesi Basın Danışmanlığı Departmanında göreve başladı.
Aynı yıl ''The International Center For Journalists'' eğitim sertifikasını aldı.
2010 yılında ‘Üniversite Mezunu Çaycı Aranıyor’ adlı araştırma kitabını yayımladı. Aynı yıl Ordu Üniversitesi tarafından ''Araştırmaya Değer Yazar'' seçildi.
2011 yılında Marmara Üniversitesi tarafından ''En Merak Edilen Yazar'' seçildi.
2012 yılında ‘Dijital Kıyamet 2038’ adlı ilk bilim kurgu romanını yazdı. Bu kitabı için yıl içinde Marmara Üniversitesi ve Güngören’de konferanslar verdi.
2013 yılında Ordu Valiliği tarafından düzenlenen kitap fuarına özel davetli olarak katılıp kitaplarını imzaladı. 2020 yılında ise Dijital Tanrı Yapay Zeka isimli kitabını çıkardı. Adem Eyüpoğlu, halen yeni eserler yazmakla meşgul.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...