Türkiye’nin de İçinde Olduğu En Hızlı İnterneti Kullanan...

Türkiye'nin de İçinde Olduğu En Hızlı İnterneti Kullanan Ülkeler Açıklandı

Dünya üzerinde ülkelerin internet bağlantı hızları açıklandı. Peki dünyanın en hızlı internetini hangi ülke kullanıyor, Türkiye kaçıncı sırada ?

16 Ağustos 2017 - 12:14

Gelişen teknolojiye bağlı olarak gündelik hayatımızdaki çoğu işlemlerimizi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Doğal olarak internet üzerinden yaptığımız işlemlerimizi gerçekleştirirken hız bizim için vazgeçilmez hale geliyor.

En Hızlı Mobil İnternet Norveç'te

Yapılan araştırmalara göre dünya üzerinde en hızlı mobil inerneti kullanan ülkenin Norveç olduğu ortaya çıktı. InterPress’in, Speedtest Ookla'nın yayınlağı verilerden derlediği bilgilere göre, Norveç'in Temmuz ayında hızında 13 ay içinde dünyanın en hızlı bağlantı sağlayan ülkeler listesinde 11. sıradan birinci sıraya yükseldiği ortaya çıktı.

Temmuz ayı verilerine göre mobilde en yüksek indirme hızında ilk 5 sırada Norveç, Hollanda, Macaristan, Singapur ve Malta'nın bulunduğu saptandı.

Sabit İnternette Singapur Birinci

Speedtest Ookla'nın derlediği verilere göre ise dünyanın en hızlı sabit internetinin Singapur'da olduğu belirlendi. Genişbant indirme hızlarına bakıldığı zaman 154,38 megabit hızıyla Singapur'un açık ara önde olduğu belirlendi. Bu ülkeyi 125,69 megabitle Güney Kore ve 117,21 megabitle Hong Kong takip ederken, İzlanda ve Romanya’nın da ilk beşte yer alan diğer ülkeler olduğu belirlendi.

Türkiye Kaçıncı Sırada ?

Yayınlanan verilere Türkiye açısından bakıldığında ise ülkemizin mobil internet hızında sabit internete göre daha iyi durumda olduğu ortaya çıktı. En hızlı mobil internet sunan ülkeler sıralamasında Türkiye, 29,30 Mbps hızla 28. sırada yer alırken, geniş bant istatistiklerinde ise ortalama 14,96 Mbps hızla 82. sırada bulunduğumuz tespit edildi.

 

Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Nurdan Yıldırımı Ofisinde Ziyaret Etti
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu
Güngören inşaatçılar Dernek Başkanı Azmi Turan oldu