Suriyeli Annenin Sevinç Gözyaşları

Suriyeli Annenin Sevinç Gözyaşları

Eyüp Belediyesi Suriye’den 8 ay önce Türkiye’ye gelen ve Eyüp’te yaşayan Tahineh ailesine erzak ve ev eşyası desteğinde bulundu.

25 Şubat 2015 - 15:01

Anne Saham Alhalabı, yapılan yardımdan dolayı gözyaşlarını tutamazken, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” dedi.

 

Esad rejimi ile muhalif güçler arasında yıllardır süren savaşta mağdur olan Suriyelilere kapılarını açan Türkiye, sığınmacıların problemlerini giderebilmek için de hem ulusal hem de yerel olarak önemli çalışmalar yapıyor. Eğitimden sağlığa kadar pek çok konuda Suriyelilerin günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü desteği sağlayan devlete ve hükümete, belediyeler de bu konuda yardımcı oluyor.

 

Eyüp Belediyesi de sosyal çalışmaları kapsamında bu desteği veren belediyeler arasında yer alıyor. Eyüp Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi Suriyeli sığınmacılara erzak başta olmak üzere, ev eşyası, beyaz eşya gibi yardımlarda bulunuyor. Bu yardımlar Eyüplü vatandaşlar tarafından Şefkateli Mağazası’na yapılan bağışlar sayesinde gerçekleşiyor.

 

BEYAZ MASA’YA MÜRACAAT İLE HAYATLARI DEĞİŞTİ

 

8 ay önce savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli Tahineh ailesi de, baba Arif Tahineh Eyüp Belediyesi Beyaz Masa’ya müracaat edene kadar gelecek kaygısı içinde yaşıyordu. Başvuruyu değerlendiren Sosyal İşler Müdürlüğü hemen harekete geçerek ailenin öncelikli ihtiyaçlarını belirledi.

 

Eyüp Belediyesi tarafından 4 çocuklu Tahineh ailesine, Şefkateli Mağazası’nda bulunan koltuk takımı, baza, yatak, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi ile diğer ihtiyaçları olan ev eşyaları teslim edildi.

 

SURİYELİ ANNE SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜ

  

Ev eşyalarının teslimi sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Saham Alhalabı 8 aydır Türkiye’de olduklarını belirterek, “Eşim daha önce gelmişti. Biz Suriye’de kaldık. Ama Esad rejimi ‘çocuklarını ya orduya verirsin ya da onları öldürürüz’ dedi. Biz de Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldık. 6 kişiyiz. Maddi ve manevi zor durumdaydık. Eyüp Belediyesi bize sahip çıktı. Türkiye’de insanlar da bize çok yardımcı oldular. Hepsine teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” dedi. 16 yaşındaki Mahmut ise eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Bir iş bulup çalışmam aileme destek olmam lazım. Eyüp Belediyesi’ne ailemize verdikleri destek teşekkür ederiz” diye konuştu. 

9603495.jpg
9142606.jpg
815919.jpg
5735014.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...